Kees van Harten

Kees van Harten

Opleiding

Kees van Harten behaalde zowel zijn bachelor- als mastertitel in de rechten aan de Universiteit Utrecht, waar hij tussen 1990 en 1997. Tijdens zijn studie lag de focus op het notariaat en in 2000 mocht Kees van Harten dan ook zijn notariële graad ontvangen. Later in zijn carrière behaalde Kees van Harten zijn master in Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate (in 2008) en volgde hij een cursus aan de Royal Institution of Chartered Surveyors.

Carrière

Met het oog op zijn juridische achtergrond begon Kees van Harten oorspronkelijk als vastgoedjurist bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij tussen 1997 en 2002 werkzaam was. Hier was hij verantwoordelijk voor de juridische structurering en de verkoopprocessen van vastgoedbeleggingsportefeuilles, en vastgoed transactiepraktijk. In 2002 stapte Kees van Harten over naar Troostwijk Makelaars O.G., waar hij directeur werd. Toen Jones Lang LaSalle Troostwijk Makelaars O.G. overnam in 2007, bleef Kees van Harten hier werkzaam en werd hij national director. Bij beiden was hij verantwoordelijk voor commerciële structurering en de verkoopprocessen van woningbeleggingsportefeuilles. Kees van Harten bleef hier werkzaam tot september 2010. Na zijn vertrek bij Jones Lang LaSalle richtte Kees van Harten zijn eigen onderneming op, namelijk Van Harten Vastgoedadvies en was hij werkzaam als zelfstandig vastgoedadviseur.
Na anderhalf jaar, in 2012 besloot hij toch de krachten te bundelen en richtte hij samen met Marijn Snijders, wie hij nog van zijn tijd bij Troostwijk Makelaars O.G. en Jones Lang LaSalle kende, zijn huidige onderneming Capital Value op. In zowel 2013 als 2015 leverde dit Kees van Harte een nominatie voor de Vastgoedmarkt Award op, vanwege zijn uitstekende werk als vastgoedadviseur op het gebied van woningportefeuilles.

Over Capital Value

Capital Value staat voor professioneel, onafhankelijk en transparant advies bij vastgoedvraagstukken. Ook waardeert zij vastgoedportefeuilles, begeleidt ze transacties van beleggingsobjecten en kan ze directievoeren bij de verkoop van de wat grotere vastgoedportefeuilles. Capital Value kan gerekend worden tot één van de autoriteiten op het gebied van woningportefeuilles, vanwege de vele jaren ervaring van het team en het zeer uitgebreide netwerk. Het vakgebied van woningportefeuilles is een vakgebied binnen de vastgoedmarkt dat een beetje ondergesneeuwd is geraakt, maar zeker de laatste jaren een steeds grotere rol op de vastgoedmarkt is gaan spelen en interessanter is geworden voor vastgoedinvesteerders.

Naast haar kernwerkzaamheden als adviseur investeert Capital Value tevens veelvuldig in onderzoek van universiteiten en hogescholen naar wat er op de vastgoedmarkt speelt.