Reinout Oerlemans

Reinout Oerlemans, ooit bekend geworden door zijn rol van Arnie in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, nu een succesvolle televisieproducent én vastgoedondernemer. Voordat Reinout Oerlemans begint met zijn eigen bedrijf Eyeworks, werkt hij in de tussentijd als presentator en als filmregisseur.

Acteur en presentator
In totaal speelt Reinout Oerlemans zes jaar de rol van Arnie Alberts in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna is hij nog twee keer acteur; in een aflevering van All Stars en in de film New Kids Turbo. Dan ontdekt hij dat acteur zijn hem toch niet helemaal ligt. Hij kiest voor een carrière als televisiepresentator. Naast GTST presenteerde hij de Postcode Jackpot op de TROS in 1994 en 1995. In datzelfde jaar presenteert hij ook Heartbreak Hotel op RTL4. Wanneer dat format verhuist van RTL naar Veronica, verhuist Reinout Oerlemans mee. Na zijn rol in GTST presenteert hij ook nog Postcode Loterij Recordshow; Straatprijzen (1998), Wedden, dat..? (1999), Gekkenhuis (1999-2000), Typisch 80 (2001-2002), Idols (2002-2004), De Tien (2002-2003), Pulse (2003-2004), Superster (2005-2006), TROS TV Show (2006), Gouden Loeki (2006, 2007), Gouden Televizier-Ring Gala (2012) en Strictly Come Dancing (2012). Tevens regisseert Reinout Oerlemans twee films: ‘Komt een vrouw bij de dokter’ (2009) en de film ‘Nova Zembla’ (2011).

Eyeworks
Tussen het presenteren en regisseren door zet Reinout Oerlemans in 2001 zijn eigen productiebedrijf op: Eyeworks. Met Eyeworks bedenkt hij formats voor televisieprogramma’s, die uiteindelijk door Endemol worden geproduceerd. Populaire programma’s van Eyeworks zijn So You Wanna Be a Popstar, De Bauers, Flikken Maastricht en De Nationale IQ-test. Voor Versatel en Talpa werden voetbalwedstrijden geproduceerd. Inmiddels heeft Eyeworks twaalf vestigingen, waarvan het hoofdkantoor in Los Angeles zit. Daarom verhuist Reinout Oerlemans in 2008 met zijn gezin naar Amerika. Vanaf 2012 wil hij zich volledig richten op de Amerikaanse tak van Eyeworks. De Nederlandse tak van Eyeworks wordt daarom verkocht aan Time Warner.

Amsterdams vastgoed
Met de verkoop van de Nederlandse tak van Eyeworks heeft Reinout Oerlemans veel geld vergaard. Naast het produceren van televisieprogramma’s stort Reinout Oerlemans zich op het investeren in vastgoed in Amsterdam. Hij heeft een gedeelte van zijn vermogen geïnvesteerd in meer dan vijftig panden in onze hoofdstad. Hier heeft hij inmiddels een goede positie op de Amsterdamse vastgoedmarkt mee opgebouwd. Reinout Oerlemans is niet alleen goed in het bedenken en het produceren van televisieprogramma’s, maar weet ook strategische keuzes te maken op de vastgoedmarkt. Hij maakte bijvoorbeeld enorme winst met de verkoop van het hoofdkantoor van Eyeworks op het Raamplein in Amsterdam. Hij kocht het pand in 2012 aan voor 8,6 miljoen en verkocht het vijf jaar later voor ruim 20,6 miljoen.