Gerard van der Horst

Gerard van der Horst

Over Gerard van der Horst

Gerard van der Horst is geboren op 13 maart 1968 in het Brabantse Klundert. Na al jarenlange ervaring in het investeren in vastgoed met zijn eigen bedrijven in zowel Nederland als Duitsland, wordt zijn huidige vermogen geschat op zo’n 95 miljoen euro. Sinds 2009 is Van der Horst dan ook terug te vinden in de Quote-500-lijst. Naast dat Gerard van der Horst dit geld graag in zijn bedrijven investeert hij zijn vermogen ook graag in mooie (en vooral snelle) auto’s. Zo is hij de enige Nederlandse eigenaar van een McLaren P1, waar er maar 375 stuks zijn gemaakt en tevens 1 miljoen euro per auto kosten.

Van der Horst Holding B.V.

Gerard van der Horst begon met het investeren in vastgoed in de jaren ’90. Toen hij nog maar 26 was richtte hij in 1994 al zijn eigen bedrijf op, Van der Horst Holding B.V. De panden waar hij destijds voornamelijk in investeerde werden in samenwerking met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) geëxploiteerd als aanvullende opvanglocaties voor asielzoekers. De panden waar het om ging waren voornamelijk voormalig hotels, motels en bejaardentehuizen. Via deze aanvullende opvanglocaties wist Van der Horst huisvesting te bieden aan ongeveer 800 asielzoekers.
Later, in 1999, exploiteerde Van der Horst Holding B.V. in samenwerking met de Belgische overheid panden, welke als opvangcentra dienden voor ongeveer 400 vluchtelingen uit Kosovo. De opvangcentra zijn inmiddels sinds 2004 gesloten.
Momenteel focust het bedrijf zich niet alleen op vastgoedinvestment, maar ook in vastgoedbeheer en vastgoedontwikkeling.

Uitbreiding naar Duitsland

In 1999 breidde Gerard van der Horst zijn gebied uit en begon ook met het investeren in vastgoed in Duitsland. Vooral in het begin werden vooral appartementsblokken gekocht via executie veilingen. Na zeven jaar, in 2006, bestond de portefeuille ongeveer 1.200 woningen. Sinds de financiële crisis van 2008 groeide de portefeuille gestaag en bestaat inmiddels uit zo’n 11.000 woningen. Vanwege de financiële crisis konden er grote aantallen woningen worden overgenomen van financiële instellingen. Inmiddels is Van der Horst B.V. uitgegroeid tot de grootste private residentieel vastgoedbezitter van Duitsland.

Kantoren

Het hoofdkantoor van Van der Horst B.V. is gevestigd op Voorstraat 28, 4793 EV Fijnaart. De kantoren van de Duitse tak van het bedrijf, namelijk Van der Horst Unternehmensgruppe GmbH en Van der Horst Wohnen GmbH, zijn gevestigd in Berlijn, Dortmund, Salzgitter en Düsseldorf. In totaal werken er meer dan 110 werknemers.

Rooz Foundation

Ook heeft Gerard Van der Horst met zijn bedrijf de Rooz Foundation opgericht. Dit is een stichting die inwoners van de regio West-Brabant financieel ondersteunen wanneer zij dat nodig hebben. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de aanschaf van de noodzakelijke levensbehoeften van gezinnen, of bijvoorbeeld het financieel ondersteunen van kinderboerderijen of dierenopvangcentra.