Tjacco van de Velde

Tjacco van de Velde

Tjacco van de Velde adviseert zowel particuliere als zakelijke klanten in de vastgoedsector. Hij is werkzaam als jurist en adviseur. Sinds 2014 is hij ook als mediator inzetbaar. Hij heeft rechten gestudeerd in Leiden, een studie waar hij in zijn huidige werk nog altijd de vruchten van plukt. Mede door zijn studie en werkervaring vertaalt Van de Velde zonder al te veel moeite juridische termen voor zijn klanten en kan hij ze bijstaan in bijvoorbeeld complexe vastgoeddeals.

Diverse werkzaamheden

Met zijn bedrijf genaamd ‘Triumviri Mediation & Advies B.V.’, dat in Den Haag gevestigd is, ondersteunt Van de Velde klanten bij diverse vastgoedzaken. Denk hierbij aan het adviseren van klanten bij het aanschaffen van vastgoed of aan het opstellen van complexe huur- of koopovereenkomsten. “Elke dag is anders. Dat is wat mijn werk zo leuk maakt. De ene dag treed ik op als mediator bij een burenruzie of stel ik vaststellingsovereenkomsten op, de volgende dag controleer ik de rechtsgeldigheid van een VvE besluit of buig ik me over nalatenschappen met daarin onroerend goed.” Van de Velde heeft ruim twintig jaar ervaring en kent de vastgoedwereld daardoor goed.

Adviesrol in vastgoeddeals

Tjacco van de Velde treedt bij vastgoeddeals vaak al in het voortraject op als adviseur van zijn klanten. “Juist in het voortraject kan al veel misgaan. Er zijn veel gesprekken en er worden meerdere tussentijdse- of mondelinge afspraken gemaakt. Ook weet de klant aan het begin vaak niet welke zaken belangrijk zijn en waar ze op moeten letten wanneer ze complex papierwerk als aktes of conceptovereenkomsten in hun handen krijgen. Door mijn ervaring als jurist vertaal ik deze algauw in een begrijpelijke en overzichtelijke tekst voor mijn relaties. Daarnaast kan ik ze ondersteunen en zaken concreet maken door goed te luisteren en goede relevante vragen te stellen tijdens het onderhandelen en tussentijdse afspraken vast te leggen.” Door klanten vroeg in het traject te ondersteunen en adviseren, weet Van de Velde ruis en eventuele conflicten tussen partijen in de onderhandelingsfase en in de toekomst te voorkomen.

Mediator

In 2014 heeft Van de Velde een opleiding tot mediator afgerond bij Schonewille & Schonewille met daarbij Business Mediator als specialisatie. Mediation kan gezien worden als een duurzamere oplossing waarbij het doel is om een gezonde relatie tussen partijen te waarborgen. “Ik zorg ervoor dat partijen samen verder kunnen wanneer het op een conflict of catastrofe dreigt uit te lopen.” Mediation levert niet altijd ‘s werelds beste deal op, maar voorkomt in de meeste gevallen kostbare en tijdrovende procedures.

Communicatie

In zijn werk legt Van de Velde de nadruk op heldere communicatie. “Het is opvallend hoe vaak partijen elkaar niet juist begrijpen. Dit is in mijn optiek redelijk makkelijk te verhelpen; luister goed en stel controle vragen. Een simpele zin zoals ‘begrijpen wij elkaar goed?’ met vervolgens een korte samenvatting wordt vaak vergeten.” Door minder emotioneel betrokken te zijn, kan Van de Velde objectief de juiste vragen stellen wat leidt tot betere vastgoeddeals.