Rutger Revoort

Rutger Revoort

Rutger Revoort is als notaris gespecialiseerd in het vastgoed en in het ondernemersrecht. Hij beoefent zijn vak uit vanuit notariskantoor Rosenberg Polak in Den Haag.

Notarieel medewerker

Sinds 2017 runt Rutger Revoort notariskantoor Rosenberg Polak in Den Haag. Dit doet hij samen met zijn compagnon Maarten de Groot, die hij leerde kennen bij het notariskantoor waar Rutger Revoort zijn eerste praktijkervaring opdeed. “Mijn eerste ervaring deed ik op bij Caminda Notarissen. Hier kon ik na mijn studie Management, Economie en Recht aan de slag als notarieel medewerker.” Rutger Revoort ontdekte hier zijn interesse in het notarieel recht en besloot zich hierin te specialiseren. Hij startte naast zijn baan als notarieel medewerker een universitaire studie Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit.

Vastgoed en ondernemersrecht

Nadat Rutger Revoort werd beëdigd als kandidaat-notaris en een aantal jaren ervaring opdeed, werd hij in 2018 benoemd tot notaris. Vervolgens specialiseert hij zich in het vastgoed en in ondernemersrecht. Een goede keuze, want de coronapandemie zorgt voor een toename in de vraag naar notariële akten. “Toen de pandemie net startte, hebben we even in onzekerheid gezeten. Bouwprojecten werden stilgelegd, bouwpersoneel was niet beschikbaar en buitenlandse werknemers konden niet meer naar Nederland komen in verband met de maatregelen. Dit zorgde voor nog maar weinig aanvragen in notariële akten. Gelukkig was dit maar van korte duur, want de bouw werd snel weer opgepakt. Toen merkten we meteen dat de vraag naar notariële akten extreem toenam.”

Notariaat een interessant vak

Rutger Revoort heeft bewust gekozen voor het notariaat. “Met het notariaat zit je aan de voorkant. Dat bekent dat je door middel van een goed opgestelde akte conflicten kan voorkomen, in tegenstelling tot een advocaat die conflicten moet oplossen. Daarom vind ik het notariaat een interessant vak. Je kunt mensen helpen problemen te voorkomen.”

Leren kennen van klanten en partners

De focus van notariskantoor Rosenberg Polak ligt niet alleen op het opmaken van akten, maar ook op relatiemanagement. Relatiemanagement is hetgeen wat het notariskantoor ook succesvol maakt. “Rosenberg Polak is een middelgroot notariskantoor dat een goed team in huis heeft om alle soorten klanten en partners te helpen. We werken ook voornamelijk met vaste klanten. Deze klanten zijn vaste klanten omdat we tijd steken in het leren kennen van onze klanten en partners. Niet alleen wij vinden dat belangrijk, maar ook onze klanten en partners. En dit werpt zijn vruchten af. We merken dat onze zakelijke klanten ook bij ons komen voor privézaken.” Dus niet alleen de pandemie en de marketwerking hebben invloed gehad op het succes van Rosenberg Polak, maar ook de persoonlijke benadering. Mensen komen graag terug bij een notariskantoor waar je persoonlijk wordt benaderd.