Coen van Oostrom

Coen van Oostrom

Over Coen van Oostrom

Coen van Oostrom is geboren in het Utrechtse Houten in 1970. Tijdens zijn jeugd ging hij naar het St. Bonifatiuscollege in Utrecht en behaalde hier zijn vwo-diploma in 1989. Daarna vertrok hij meteen naar Rotterdam, waar hij bedrijfseconomie studeerde aan de Erasmus Universiteit. Hier studeerde hij in 1995 af.
Coen van Oostrom is momenteel getrouwd en heeft drie dochters.

Carrière

Terwijl hij nog bezig was met zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, kocht Coen van Oostrom al zijn eerste pand bij wijze van investering. Toen hij afstudeerde was het aantal panden al uitgegroeid tot dertig stuks. Daarnaast werkte hij na zijn afstuderen als projectmanager bij Wilma Groep International. Na twee jaar besloot hij dat hij daar genoeg van had en richtte zijn eigen bedrijf op: OVG Real Estate, wat staat voor Oostrom VastGoed. Tot op de dag van vandaag is Coen van Oostrom hier nog steeds CEO van en mag zich tegenwoordig één van de grootste projectontwikkelaars van Nederland noemen.
Voor de manier waarop hij zijn bedrijf laat groeien heeft Coen van Oostrom een geheel eigen visie. Hij vindt het belangrijker om een langdurige relatie aan te gaan met een klant, in plaats van zoveel mogelijk geld uit één project proberen te halen. Een glansrijk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de deal met Deloitte, waarvoor OVG Real Estate uiteindelijk meerdere gebouwen mogen opleveren.

OVG Real Estate

OVG Real Estate is een projectontwikkelaar wat het anders aanpakt dan de traditionele projectontwikkelaars dat destijds deden toen OVG Real Estate werd opgericht. Normaliter hebben deze al een perceel grond of een bestaand gebouw, maken daar zelf een plan bij en zoeken daarna naar een klant. OVG Real Estate denkt juist eerst vanuit de klant en bouwt daarop verder. De focus van OVG Real Estate ligt op kantoren, binnenstedelijke en multifunctionele gebouwen.
Waar OVG Real Estate vooral bekend door is geworden is vanwege het feit dat zij duurzaamheid zeer hoog in het vaandel heeft staan. Door continu innovatieve oplossingen te blijven bedenken, vergaart Coen van Oostrum ook wereldwijde faam. Bij nieuwe projecten wordt er bijvoorbeeld continu gekeken hoe er gebruik gemaakt kan worden van natuurlijke hulpbronnen en ook hoe technologie een rol kan spelen bij het gebruik van het gebouw. Het gebouw ‘The Edge’ in Amsterdam werd uitgeroepen tot het slimste gebouw ter wereld door zakenblad Bloomberg. Degenen die in dit gebouw werken, werken met een speciale app die onder andere afgaande op hun agenda van die dag hen een kantoorplaats toewijst, waarna zaken zoals licht en temperatuur worden afgesteld op de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.