Luigi Prins

Luigi Prins

Over Luigi Prins

Luigi Prins is een Nederlandse ondernemer die zich specialiseert in vastgoed en tevens oprichter is van Cobraspen Vastgoedontwikkeling. Luigi Prins richtte zijn eigen vastgoedontwikkelingsbedrijf op in 1984, toen hij zelf nog maar 26 jaar oud was. Sindsdien is Luigi Prins zich voortdurend blijven inzetten voor zijn eigen bedrijf en zich verder blijven ontwikkelen tot expert op het gebied van monumentaal en industrieel erfgoed. Zijn interesse deze categorie vastgoed is voortgekomen uit een enorme passie voor historie, waardoor hij deze ook zoveel mogelijk wil behouden.

Cobraspen Vastgoedontwikkeling

Cobraspen Vastgoedontwikkeling heeft een specifieke focus op vastgoedontwikkeling, de restauratie en het behoud van monumentaal en industrieel erfgoed, het technisch beheer van objecten en tenslotte ‘concepting’. Dit laatste houdt in dat Cobraspen een totaal concept ontwikkeld, waardoor de klant een compleet eindproduct kan ontvangen. Voorbeelden hiervan zijn het flexibele kantoorconcept Office Hotel, winkelcentrum Plaza West en het tijdelijke huisvestingsconcept Htel Serviced Apartments.
Cobraspen werd ruim dertig jaar geleden opgericht toen oprichter Luigi Prins alles op alles zette om de sloop van de Spaarnekerk tegen te gaan. Van hieruit is er een passie voor de restauratie en het behoud van monumentaal erfgoed ontstaan. Een goed voorbeeld hiervan is SugarCity. Cobraspen vindt het erg belangrijk dat elk pand dat zij onder handen neemt haar eigen sfeer en identiteit behoudt.
Momenteel is Cobraspen gevestigd in Landhuis Elswout in Overveen, waarvoor Luigi Prins speciaal naar China trok om daar de beste natuursteen aan te schaffen. Ook is het landhuis helemaal gerestaureerd naar de oude staat zoals deze op de tekeningen stond die in het pand zijn gevonden.

SugarCity

SugarCity is het grootste en belangrijkste project van Cobraspen. Dit is een voormalige suikerfabriek van CSM in Halfweg, vlakbij Haarlem. Naast dat zij momenteel vele vierkante meters aan kantoorruimte bied, wordt SugarCity tevens gebruikt voor allerhande evenementen en activiteiten. Zo zijn er onder andere de ‘the battle’-rondes van The Voice of Holland hier opgenomen, waar de deelnemers het tegen elkaar moeten opnemen in een boksring. Daarnaast zijn er vele plannen om op het terrein ook restaurants, hotels en een factory outlet center te laten vestigen.
In mei 2016 won Luigi Prins de procedure tegen Schiphol voor de Raad van State. Luigi Prins begon deze procedure namelijk omdat vanwege de uitbreiding van de Polderbaan, het terrein van SugarCity niet meer volledig kon worden gebruikt. Raad van State koos voor de kant van Luigi Prins en oordeelde dat Schiphol hem een schadevergoeding verschuldigd was.