Huib Boissevain

Huib Boissevain

Over Huib Boissevain

Huib Boissevain is een Nederlandse vastgoedinvesteerder en ondernemer. Hij is geboren in Amsterdam op 18 april 1958. Momenteel is Huib Boissevain gelukkig getrouwd met zijn vrouw Nicole, waarmee hij in Amsterdam woont. Nicole Boissevain is directiesecretaresse bij Buma/Stemra. Ze kijken graag samen na het werk naar series zoals House of Cards, of gaan naar het museum. Het lievelingsmuseum van Huib is het Stedelijk Museum, terwijl Nicole graag naar het Rijksmuseum gaat. Ook houdt Huib Boissevain erg van koken.

Loopbaan en studie

Nadat Huib Boissevain zijn gymnasium-diploma had behaald aan het Gymnasium Apeldoorn in 1976, verruilde hij Apeldoorn voor Groningen. Hier ging Econometrics and Quantitative Economics studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1981 afstudeerde. Tijdens zijn studententijd was hij lid van het Groningen Studenten Corps: Vindicat atque Polit. Meteen nadat Huib Boissevain zijn bachelorsdiploma had behaald, deed hij de masteropleiding Business Administration in een combinatieprogramma tussen de TU Delft en Rotterdam School of Management.
Na zijn studie is hij een aantal jaar intern adviseur informatieplanning bij Ahold geweest. Daarna rolde hij via een vriend de wereld van aandelen en beleggen in. Hij vervulde vervolgens leidinggevende functies op zowel Nederland als Londense kantoren van bedrijven zoals Van der Moolen, verzekeraar Zurich en het aandelenbedrijf van de Rabobank; Rabo Securities. Tijdens de zeven jaar die Huib Boissevain bij Zurich werkte kwam hij voor het eerst in aanraking met vastgoed. Echter, pas toen hij wegging bij Rabo Securities besloot hij zijn ‘vastgoeddroom’ weer op te pakken. Hij ging eerst een kleine twee jaar aan de slag bij vastgoedinvesteerder VastNed, dat zich vooral focust op winkelpanden. Toch begon het na die twee jaar te jeuken en begon Huib Boissevain zijn eigen bedrijf om in vastgoed te kunnen investeren in 2000: Annexum. Tot op de dag van vandaag is hij hier nog steeds CEO en is hij verantwoordelijk voor de structurering en beheer van vastgoed CV’s. Hierbij ligt er een focus op kantoren, winkelpanden, zorgvastgoed en tevens woningen.

Microkrediet

Geïnspireerd door een boek over microkrediet dat Huib Boissevain ooit las, is hij het Dutch Microfund begonnen. Dit is een beleggingsfonds dat geld belegd in microfinanciering. Inmiddels voorziet het fonds ongeveer 150.000 mensen van een microkrediet.

Nominaties

In 2015 was Huib Boissevain genomineerd om uitgeroepen te worden tot Dutch Investment Influential in de categorie Innovation. Tevens was hij genomineerd voor de ABN Amro Duurzame 50 voor 2016. Voor deze verkiezing kan het publiek personen nomineren die in hun ogen een bijzondere bijdrage leveren of hebben geleverd aan het duurzamer maken van de gebouwde omgeving.