Roderik Schuwer

Roderik Schuwer

Over Roderik Schuwer

Roderik Schuwer is een grote naam op het gebied van het commercieel vastgoed. Hij werd geboren op 28 juli 1954 in Den Haag. Samen met zijn broer en twee zusjes groeide hij hier op en later verhuisde het gezin naar Bilthoven. Nadat hij zijn middelbare school had afgemaakt besloot Roderik Schuwer rechten te gaan studeren aan de Universiteit Leiden, met een speciale focus op het notariaat. Tijdens zijn studententijd was hij tevens actief bij studentenvereniging Minerva.
Momenteel heeft Roderik Schuwer een zoon en een dochter en woont in Muiderberg. In zijn vrije tijd doet hij graag aan sport, luistert hij graag naar muziek en houdt hij zich bezig met psychologie en filosofie. Tevens gaat hij ook graag op vakantie naar Zwitserland vanwege het mooie natuurgebied aldaar.

Carrière

Nadat Roderik Schuwer met succes zijn studie rechten had afgerond, ging hij bij Van Solkema en Drost Notarissen aan de slag als kandidaat notaris. Toch merkte hij dat hij liever wat anders wilde en verruilde zijn baan voor een functie als juridisch medewerker bij Westland-Utrecht Hypotheekbank, en werd hier na een jaar hoofd Centrale Akte Afdeling. Na drie jaar, in 1985, werd hij hoofd Juridische Afdeling bij de Friesch Groningse Hypotheekbank (FGH), waar hij later ook hoofd Portefeuille Management en regio-directeur Amsterdam werd.
In 1992 verliet hij FGH Bank en richtte hij de Nederlandse tak van Savills op. Een internationaal gerenommeerd bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met advisering op het gebied van vastgoed. Roderik Schuwer bleef hier tot 2008 COE, waarna hij afscheid nam van het bedrijf. Vervolgens was hij tot 2013 commercial director bij Chalet Group.
Tegenwoordig is Roderik Schuwer weer terug bij FGH Bank en is hier adjunct directeur Vastgoed Analyse & Management. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor de analyse van de commercieel onroerend goed portefeuille, welke een waarde heeft van 5,5 miljard euro. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met de implementatie van exit-scenario’s van deze portefeuille.
Tevens is Roderik Schuwer momenteel penningmeester bij Stichting Diogenes. Zij houdt zich bezig met het behoud van het oude centrum van Leiden door monumentale panden aan te komen en te restaureren.

Droom

Roderik Schuwer wilde toen hij jong was eigenlijk psychiater worden, maar aangezien hij rechten ging studeren is dit er uiteindelijk nooit van gekomen. Doordat de psychologie en filosofie altijd zijn hobby’s zijn gebleven is zijn droom voor de toekomst om ooit een praktijk als filosofisch practicus op te kunnen zetten.