Henk Jagersma

Henk Jagersma

Jeugd

Henk Jagersma werd geboren in 1958 in Friesland, maar bracht zijn jeugd voornamelijk door in Brabant. Nadat hij in 1976 zijn havodiploma had behaald aan de Rijksscholengemeenschap Den Bosch besloot hij economie te studeren aan Tilburg University. Deze opleiding rondde hij in 1987 af.
Inmiddels is Henk getrouwd en heeft hij samen met zijn vrouw drie zonen. Henk vult zijn vrije tijd het liefste sportief in en voetbalt daarom ook graag met zijn zonen of rent hij marathons. Daarnaast is Henk Jagersma een aantal jaar voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van voetbalclub ADO Den Haag, waar de meeste mensen hem misschien van zullen kennen.

Politieke carrière

Tijdens zijn studententijd ondernam Henk Jagersma ook vele extra curriculaire activiteiten. Zo was hij onder andere tussen 1981 en 1989 fractiemedewerker van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer in Den Haag. Ook was hij in diezelfde periode actief bij de gemeenteraad van Den Bosch.
Toen Henk Jagersma in 1994 naar Den Haag verhuisde, werd hij werkzaam als gemeenteraadslid van de gemeente Den Haag. Dit bleef hij tot 2005 doen. In de tussentijd was hij tevens woordvoerder Rijksbegroting van de minister van Financiën en nam hij plaats als plaatsvervangend directeur Financiën op het ministerie van Defensie.
Tussen 2001 en 2005 was Henk Jagersma tevens Algemeen Directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Den Haag.

Carrièreswitch naar vastgoed

Uiteindelijk bleek de politiek het toch niet helemaal te zijn voor Henk Jagersma. Toen Henk in 2005 de functie algemeen directeur van woningcorporatie Staedion op zich nam, werd zijn interesse voor de vastgoedsector gewekt en leerde hij hoe veelzijdig deze eigenlijk sector kan zijn.
Een kleine drie jaar later stopte Henk Jagersma bij Staedion en werd hij de nieuwe algemeen directeur bij Syntrus Achmea Vastgoed, wat tevens nog steeds zijn huidige functie is. Syntrus Achmea Vastgoed is een vastgoedvermogensbeheerder en investeert in vastgoed in verschillende sectoren in zowel binnen- als buitenland. Juist omdat Henk Jagersma geen extreem brede achtergrond in het vastgoed heeft, ervaart men hem als een prettige partner omdat hij uiteenlopende partijen met elkaar laat samenwerken en ‘out of the box’ laat denken. Naast zijn functie als algemeen directeur bij Syntrus Achmea Vastgoed, is Henk ook voorzitter van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed.
Henk Jagersma vindt maatschappelijke relevantie voor vastgoedprojecten het belangrijkste en stelt dat het zelfs noodzakelijk is. Vastgoed is volgens hem de motor van de huidige economie en om deze te laten draaien zijn vooral innovatieve ideeën nodig.