Tjalling Sloot

Tjalling Sloot

Tjalling Sloot is tien jaar eigenaar geweest van een adviesbureau op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van woningen en kantoren. Die kennis en ervaring gebruikt hij nu in zijn werk als commercieel directeur bij een projectontwikkelaar.

Energieadvies

Tjalling Sloot wilde vanaf jongs af aan ondernemer worden in het vastgoed. Hij wist niet specifiek wat, maar makelaar leek hem wel leuk. Eerst doet hij ervaring op in de IT-sector, hij is eigenaar geweest van een hypotheek- en assurantiekantoor en uiteindelijk vindt hij zijn passie in verduurzaming. Tien jaar lang runt hij een bedrijf dat woning- en kantooreigenaren adviseert in isolatie en verduurzaming. “Als adviseur gingen we bij onze klanten op bezoek. We adviseerden op het gebied van besparingsmogelijkheden. Door je woning of kantoorpand beter te isoleren, kun je besparen. Daarnaast adviseerden we over duurzame energie. Bijvoorbeeld zonnepanelen. Als ik een woning energieneutraal kan maken, vind ik dat helemaal mooi.”

Vastgoedontwikkeling

Op dit moment richt Tjalling Sloot zich meer op vastgoedontwikkeling. Als commercieel directeur bij RBO Groep Nederland houdt hij zich bezig met projectontwikkeling en vastgoedbemiddeling. “Het is projectmanagement in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld het aansturen van de aannemers, contact houden met investeerders, de aan- en verkoop van zakelijk vastgoed en het beoordelen van vastgoedobjecten.” Tjalling Sloot doet dit nu drie jaar en is blij met de werkzaamheden die hij uitvoert. “De meeste voldoening haal ik het spel van onderhandeling; voor de juiste prijs vastgoed aankopen.”

Passie voor duurzaamheid

Zijn passie voor duurzaamheid ontdekte Tjalling Sloot toen hij nog zijn eigen bedrijf in verduurzaming van vastgoed runde. “Ik vind het interessant dat je een woning- of kantoorpand kunt aanpassen, waardoor je bespaart op de kosten, maar tegelijkertijd ook bijdraagt aan de verduurzaming van de aarde.” In die tien jaar dat hij mensen adviseerde over duurzame energie en besparingsmogelijkheden door middel van verduurzaming deed Tjalling Sloot veel kennis en ervaring op. Die kennis en ervaring gebruikt hij nu ook tijdens zijn werk als projectontwikkelaar. Ook bij de aan- en verkoop van vastgoed kijkt hij op voorhand al wat de mogelijkheden zijn op het gebied van verduurzaming.