Jorgen Bakker

Jorgen Bakker

Jorgen Bakker is actief in de vastgoedsector in Amsterdam.

Jorgen is geboren in Vlaardingen op 15 februari 1970. Hij groeide op in meerdere plaatsen. Eerst woonde hij in de Achterhoek, waar hij tevens op de basisschool heeft gezeten. Daarna verhuisde hij naar Alkmaar, waar hij naar de middelbare school ging. Hij heeft gymnasium gedaan op het Murmellius Gymnasium. Hij heeft daarna nog in Hummelo, Drempel en Bergen gewoond. Jorgen heeft een broer, waarmee hij opgroeide.

Rechtenstudie

Jorgen verhuisde uiteindelijk naar Amsterdam om aan een rechtenstudie te beginnen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wilde een studie doen waarmee hij zoveel mogelijk kanten op kon en koos daarom voor de juridische opleiding. Zijn droom was altijd om een succesvolle man te worden, hetgeen hij in geslaagd is.

Hobby’s

Jorgen houdt van voetbal en drummen. Dit deed hij als kind dan ook vaak. Ook was hij als kind geïnteresseerd in dammen en mocht hij een keer invallen bij de damclub Doesborgh. Hij verraste iedereen met zijn kennis en tactieken tijdens het spel. Op dat moment was hij slechts tien jaar.
Tevens vindt Jorgen het leuk om boeken te lezen. Hij begon op vroege leeftijd al met werken. Zo was hij autowasser en verkoper op vroege leeftijd.

Carrière

Gedurende de studie werd Jorgen steeds meer geïnteresseerd in de vastgoedsector. Uiteindelijk richtte hij zijn eigen bedrijf op in samenwerking met George van der Vlugt. Zijn bedrijf CAP Living is gevestigd in Amsterdam en is gespecialiseerd in het beleggen in vastgoed en de ontwikkeling van projectontwikkeling. Zij richten zich met name op het herstellen van diverse monumentale panden.

CAP Living heeft al diverse panden gerenoveerd in Amsterdam, onder andere in de Rivierenbuurt, de Jordaan en de Pijp. Ook is het bedrijf actief in het centrum. Hun bedrijf staat onder andere bekend onder de vastgoedterm Modern Vastgoed Management.

Ook heeft Jorgen Capital Group Amsterdam BV opgericht in samenwerking met George van der Vlucht. Deze holding heeft de Capital Investments BV als onderdeel. Een paar jaar geleden zijn deze partners verhuisd naar een nieuw pand in Amsterdam en werd Capital Investments getransformeerd naar Reijckeroordt BV. De naam lag voor de hand, omdat het pand deze naam droeg. Uiteindelijk gaan George van der Vlucht en Jorgen Bakker echter uit elkaar en gaan ze apart verder. Jorgen blijft de eigenaar van Reijkckeroordt BV. Dit bedrijf is een onderdeel van J. Bakker Holding BV.