Evert Leideman

Evert Leideman

Over Evert Leideman

Evert Leideman is de huidige directeur-bestuurder bij deltaWonen in Zwolle. DeltaWonen is een woningcorporatie die actief is binnen de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek. Binnen zijn functie bij deltaWonen heeft Evert Leideman naast de integrale eindverantwoordelijkheid een aantal primaire aandachtsgebieden, namelijk de verhuurorganisatie, het planmatig en dagelijks onderhoud, de vastgoedontwikkeling en assetmanagement.

Carrière

Evert Leideman studeerde Bouwkunde aan de TU Delft tot kandidaatsfase en Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, welke hij in 1990 afrondde. Het belangrijkste dat hij leerde tijdens zijn studententijd is dat theorie en praktijk enorm verschillend kunnen zijn.
Tijdens zijn laatste studiejaar werkte Evert Leideman als freelance adviseur voor het MKB. Nadat hij was afgestudeerd begon hij als accountmanager zorgcontractering bij de Achmea Groep. Tot aan 2000 bleef Evert Leideman werkzaam bij Achmea Groep in verschillende manager en directeursfuncties. In mei 2000 maakte hij de overstap naar SNS Reaal, waar hij tot 2003 directeur was. Daarna werd hij directeur Algemene Zaken bij Stichting Icare/Espria, een zorgverlener voor de thuiszorg, gehandicaptenzorg en zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. In 2006 besloot Evert Leideman zich te gaan richten op zijn eigen onderneming, Skanda BV. Dit bedrijf was gericht op management en consultancy, met name bij fusies en overnames. In 2008 werd Evert Leideman namelijk directeur/bestuurder bij DeltaWonen in Zwolle. Dit was het punt waar Evert Leideman een goede combinatie kon maken vanuit zijn bouwkunde en bedrijfseconomie achtergrond in vastgoed- en volkshuisvestingsector.
Momenteel heeft deltaWonen ongeveer 15.000 panden in eigendom, beheer en onderhoud, waarbij de focus uiteraard ligt op volkshuisvesting. DeltaWonen is een ontzettend ambitieus bedrijf. Dit blijkt vooral uit de herstructurering en verduurzamingsopgave van bijna 9.000 woningen en de nieuwbouw van 2.500 woningen in de komende tien jaar. Een voorbeeld is daarbij het terugdringen van het energieverbruik van haar woningen door er zonnepanelen op te plaatsen.

Persoonlijk

Evert Leideman is geboren op 16 november 1964 in Zoetermeer. Hier groeide hij op en ging eerst naar de Prins Clausschool en daarna naar het Oranje Nassaucollege, beiden tevens in Zoetermeer. Als tiener sleutelde hij er graag op los aan brommers, motorfietsen en auto’s. Daarnaast sportte hij ook erg graag en deed aan voetbal, schaatsen en wielrennen. Een passie voor motoren en auto’s is Evert Leideman niet ontgroeid. Zijn hobby’s zijn namelijk nog steeds de auto- en motorvoertuigtechniek, aangevuld met het organiseren van (internationale) motorreizen en meedoen aan (klassieke) autorally’s. Hij organiseert zelf de Ronald McDonald Rally voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Hij is al sinds 7 juli 1987 gelukkig getrouwd met Heleen en heeft drie zonen gekregen: Michiel (1981), Jochem (1989) en Daan (1995). Tegenwoordig woont Evert Leideman in Broekhuizen (Drenthe).