marcel de boer Troostwijk

Marcel de Boer

Over Marcel de Boer

Marcel de Boer (geboren op 9 maart 1963) is sinds oktober 2007 algemeen directeur van Troostwijk. Destijds heette Troostwijk nog Troostwijk Taxaties en lag voor Marcel de Boer ook voornamelijk de nadruk op bedrijfseconomische taxaties op onroerende zaken. Inmiddels is het takenpakket van Troostwijk sterk uitgebreid en ligt de focus niet alleen meer op enkel taxaties. Marcel de Boer vindt het belangrijk dat de vastgoedsector blijft vernieuwen vooral op het gebied van taxatie. Hij noemt zichzelf ook wel een ‘change manager’ en ‘bruggenbouwer’; iemand die verandering in gang zet en deze in goede banen probeert te leiden.

Loopbaan

Na zijn opleiding Bouwkunde werkte Marcel de Boer vijf jaar in verschillende functies binnen het facility management bij Philips. Daarna, tussen 1993 en 1997 werkte bij AT&T op de afdeling Corporate Real Estate EMEA. Toen hij hier na vier jaar dienst wegging, ging Marcel de Boer aan de slag bij computerconcern Sun Microsystems, waar hij workplace resource manager werd. In 2000 verliet Marcel de Boer Sun Microsystems en ging hij aan de slag op het Nederlandse kantoor van de Japanse projectontwikkelaar Kajima. Hier werd hij vice president business development en was hij verantwoordelijk voor de projecten in Europa. Na twee jaar verruilde hij zijn functie bij Kajima voor de functie van manager real estate bij ING. Hier was hij verantwoordelijk voor het vastgoedportfolio binnen Nederland en was betrokken bij de verkoop en verhuur activiteiten. Uiteindelijk verliet Marcel de Boer ING in 2007 voor zijn huidige functie bij Troostwijk.

Nevenfuncties

Naast zijn huidige functie als algemeen directeur bij Troostwijk, vervult Marcel de Boer ook nog vele nevenfuncties. Sinds 2014 is hij lid van het algemeen bestuur van NVM, een vereniging voor vastgoeddeskundigen en makelaars. Daarnaast is hij tevens voorzitter van de vakgroep NVM Business. Ook is Marcel de Boer lid van de Raad van Commissarissen van woningbouwvereniging Laren, waar hij zich vooral bezighoudt met de portefeuilles risicomanagement, assetmanagement en financiën.

Over Troostwijk

Troostwijk is een vastgoedadviseur die al sinds 1930 bestaat. Haar ‘specialiteit’ is taxatie, maar zij kan ook worden ingeschakeld voor vastgoedadvies en contra-expertise. Ze kan niet alleen waarde zekerstellen van vastgoed, maar ook van objecten, installaties en ondernemingen (welke kunnen variëren van non-profit ondernemingen tot aan semi-overheidsinstanties). Daarnaast doet Troostwijk ook veelvuldig research naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de markt en research op verzoek van haar klanten.