Marie Claire Aarts

Marie Claire Aarts

Over Marie Claire Aarts

Marie Claire Aarts studeerde bedrijfseconomisch recht aan de Universiteit Utrecht, waarna ze in de jaren ’90 naar Azië besloot te verhuizen en te gaan werken. Hier werkte ze zowel als journalist als marktbetredingsstrateeg. Inmiddels woont en werkt Marie Claire Aarts in Amsterdam, waar ze Urban Popup oprichtte. Hiermee ontwikkelt ze de LOFT2GO modulaire pop-up woningen, en woont Marie Claire Aarts momenteel zelf ook in een LOFT2GO-exemplaar.

LOFT2GO

LOFT2GO is een tijdelijk woonconcept dat is bedacht door Marie Claire Aarts, als gevolg van een scheiding. Met haar concept van LOFT2GO ontwikkelde Marie Claire Aarts voornamelijk verplaatsbare keuken- en badkamerunits die op elke gewenste locatie neergezet kunnen worden en ook uiteindelijk permanent geplaatst kunnen worden. Hiermee probeert LOFT2GO twee prominente problemen waar Nederland momenteel mee kampt aan te pakken: de grote leegstand van kantoren en de het woningtekort. Doordat het pop-up units zijn, kan een leegstaande kantoorruimte in één dag tijd worden omgetoverd tot een appartement. Op deze maakt Marie Claire Aarts het mogelijk om lege kantoorruimtes snel en tevens goedkoop bewoonbaar te maken. Een LOFT2GO-pakket kost namelijk bij afname van 10 stuks maar 9900 euro.
Naast de pop-up keuken- en badkamerunits produceert LOFT2GO ook woning-scheidende wanden, binnenwanden en deuren. Doordat alles geheel demonteerbaar is, kunnen de units en wanden gemakkelijk weer gedemonteerd worden en weer opnieuw worden gebruikt op een andere locatie. De basis van de onderdelen is bamboe, wat niet alleen een duurzaam gewas is, maar er ook nog eens mooi uitziet en warmte geeft aan de meestal wat kille kantoorruimtes.

Prijzen

Met haar concept LOFT2GO is Marie Claire Aarts al vele malen in de prijzen gevallen. In 2015 won LOFT2GO een zogenaamde ‘Blauwe Tulp’ tijdens de Accenture Innovation Awards in het thema ‘Perfect Cities’. Ook mocht Marie Claire Aarts de CHANGE AWARD 2015 in ontvangst nemen. Deze award wordt uitgereikt aan innovatieve start-ups die al eerder elders een award hebben ontvangen en bovenal inspirerend en innovatief is. Marie Claire Aarts won de CHANGE AWARD 2015 omdat ze met haar bedrijf de traditionele bouwmarkt doorbreekt door tegelijkertijd de grote leegstand van kantoren aan te pakken en anderzijds een oplossing te bieden voor de grote woningnood.
Het is voor Marie Claire Aarts natuurlijk bovenal een grote eer om zulke awards te winnen, maar ze ziet het ook als een manier om gesloten deuren te openen. Eventuele financiers zien hierdoor dat het concept van LOFT2GO niet een eendagsvlieg is, wat leidt tot meer investeringen en uiteindelijk ook een bredere aanpak.