Monique Maarsen

Monique Maarsen

Over Monique Maarsen

Monique Maarsen is momenteel de algemeen directeur van het Nederlandse vastgoedbedrijf Maarsen Groep. Het bedrijf is opgericht in 1946 en is sindsdien in de familie gebleven, daardoor kan zij dus met recht een familiebedrijf genoemd worden. Al van kleins af aan was Monique Maarsen geïnteresseerd in zaken gerelateerd aan vastgoed en de businesswereld. Met haar vader sprak ze bijvoorbeeld niet over hockey maar juist over zaken zoals huur en inflatie.
Nadat Monique Maarsen haar gymnasiumdiploma had behaald aan het Vossius Gymnasium in Amsterdam heeft ze eerst een jaar aan het Saint Clare’s College in Oxford gestudeerd. Na haar terugkeer in Nederland vertrok ze naar Groningen en studeerde Business Administration and Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Toch besloot Monique Maarsen niet meteen na haar studie bij het familiebedrijf te gaan werken, maar wilde juist even iets anders. Ze werd daarom international consultant bij Nestlé. Na drie jaar verruilde ze haar positie bij Nestlé in voor een baan bij DTZ Zadelhoff, waar ze op de investeringsafdeling ging werken. Monique Maarsen ging bewust niet meteen bij Maarsen Groep werken, omdat ze eerst wat ervaring wilde opdoen voordat ze bij het familiebedrijf aan de slag ging. Na vijf jaar, in 2001, maakte Monique Maarsen de overstap naar de Maarsen Groep en werd daar commercieel directeur. In deze functie was ze verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten zoals huur, verkoop en acquisitie. In 2005 nam Monique Maarsen het stokje over van haar vader en werd samen met haar zus, Nicole Maarsen, algemeen directeur van de Maarsen Groep.
In 2011 mocht Monique Maarsen samen met haar zus de Regus Vastgoed Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest succesvolle vastgoedman of –vrouw. De zussen kregen de prijs omdat zij een innovatieve en ondernemende blik hebben op commercieel vastgoed.

Nevenactiviteiten

Tussen 2000 en 2014 is Monique Maarsen nauw betrokken geweest bij het Ronald McDonald Huis in Utrecht. Dit is een huis waar ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die op dat moment in het ziekenhuis worden behandeld tijdelijk kunnen verblijven. Monique Maarsen is van het Ronald McDonald Huis in Utrecht 11 jaar bestuurslid geweest en 3 jaar voorzitter van de Raad van Toezicht. Tevens was Monique Maarsen van 2010 tot 2013 lid van de Raad van Toezicht van het Tom Voûte Fonds, een zusterorganisatie van Stichting KiKa. Toen dit fonds volledig opging in Stichting KiKa werd Monique Maarsen lid van de Raad van Toezicht van Stichting KiKa zelf, en dat is ze nog steeds.
Tevens is Monique Maarsen lid van de Raad van Commissarissen van consultancybedrijven At Osborne en EY.