Harry Mens

Harry Mens

Over Harry Mens

Harry Mens, voluit Hermanus Clemens Maria Mens, is een Nederlandse makelaar en tevens televisiepresentator. Harry Mens is geboren op 29 januari 1947 in Lisse, waar hij ook de rest van zijn jeugd heeft doorgebracht. Wanneer zijn vader overleed toen Harry Mens nog maar 17 jaar was, voelde hij zich noodgedwongen om de verantwoordelijkheid voor de rest van het gezin op zich te nemen. Dit leidde ertoe dat hij begon te handelen in Bloembollen en werkte tevens als gids in de Keukenhof. Toch lag zijn passie niet in de bloembollen, met als resultaat dat Harry Mens de carrièreswitch naar de makelaardij besloot te maken, waarin hij tot op de dag van vandaag nog steeds actief is.
In 1997 bracht Harry Mens zijn autobiografie ‘Als een Mens iets wil’ uit. Hierin beschrijft hij zijn carrière in de makelaardij en geeft hij ook advies over het ondernemerschap voor jonge ondernemers.
Harry Mens heeft momenteel vijf dochters uit drie relaties en is op het moment gelukkig samen met zijn huidige vriendin Diana. Daarnaast is hij inmiddels ook grootvader.

Mens Makelaars

Nadat Harry Mens succesvol de opleiding tot makelaar had doorlopen, begon hij zijn eigen makelaarskantoor in 1973: Mens Makelaars. Doordat het kantoor gevestigd is in Lisse heeft het met name een focus op vastgoed in de Duin- en Bollenstreek. Als één van de weinige kantoren in deze regio houdt Mens Makelaars zich bezig met het commercieel vastgoed zoals winkelpanden, kantoren en bedrijfsterreinen, waardoor zij een uitgebreid lokaal netwerk heeft. Daarnaast houdt Mens Makelaars zich tot op zekere hoogte bezig met de verkoop van nieuwbouwwoningen.

Eigen televisieprogramma: Business Class

Harry Mens vergaarde nationale bekendheid toen hij in 1999 begon als presentator van het programma Business Class op RTL7. Dit programma wordt elke zondag, met uitzondering van de zondagen tijdens de zomerstop, van 10.30 tot 12.00 uur uitgezonden. Het programma heeft een focus op onroerend goed, ondernemerschap, politiek en economie. Ook de dochter van Harry Mens, Suze Mens, heeft haar eigen item binnen het programma.
Harry Mens financiert het programma zelf en biedt de mogelijkheid voor ondernemers en bedrijven om in en rondom het programma te adverteren. Dit kan via een interview met Harry Mens tijdens het programma, of bijvoorbeeld advertentieruimte tijdens de commercialblokken. Het is overigens niet zo dat dit het geval is voor alle gasten van het programma. Naast ondernemers zijn ook vele politici uit bij Harry Mens aangeschoven tijdens Business Class, waaronder Alexander Pechtold, Femke Halsema, Pim Fortuyn, Wouter Bos en Mark Rutte.