André Phiferons

André Phiferons

Over André Phiferons

André Phiferons, volledige naam Andreas Johannes Josephus Maria Phiferons, is een Nederlandse ondernemer en houdt zich voornamelijk bezig met het geven van organisatieadvies en verlenen van interim-management. Hij werd geboren in Helmond op 24 juni 1958. Nadat hij zijn atheneumdiploma had behaald aan het Van der Putt Lyceum in Eindhoven in 1977, vertrok hij naar Enschede. Hier ging André Phiferons Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente studeren, waar hij in 1983 zijn doctoraalexamen behaalde. Tijdens zijn studie was hij secretaris van het bestuur van studievereniging Sirius, de studievereniging voor Bestuurskunde (en tegenwoordig ook voor Gezondheidswetenschappen, European Public Administration en European Studies).
Momenteel heeft André Phiferons drie kinderen en is hij gelukkig getrouwd met zijn vrouw. In zijn vrije tijd reist André Phiferons tevens graag met zijn gezin of speelt hij graag golf bij golfclub Dorhout Mees in Biddinghuizen. Daarnaast is hij groots voetballiefhebber en heeft hij ook lange tijd zelf gespeeld. Tegenwoordig is hij alleen nog maar supporter.

Loopbaan

Meteen nadat André Phiferons was afgestudeerd aan de Universiteit van Twente, ging hij bij de gemeente Eindhoven werken. Hier werd hij organisatieadviseur. Na drie en een half jaar verliet hij de gemeente en werd hij werkzaam bij de Nationale Woningraad, waar hij tussen 1987 en 1993 werkte. Bij de Nationale Woningraad werkte hij als organisatieadviseur voor zowel woningcorporaties als voor gemeenten.
Daarna is André Phiferons continu werkzaam geweest bij verschillende woningcorporaties en organisatieadviesbureaus. Hierbij was hij regelmatig werkzaam als (interim) directeur of manager en was hij nauw betrokken bij belangrijke fusies en grote bedrijfstransformaties. Een voorbeeld hiervan is Centrada Wonen, waar André Phiferons leiding gaf aan de fusie tussen Woningbouwstichting Lelystad en De Opdracht, welke uiteindelijk Centrada Wonen werd. Na de fusie was hij nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe bedrijfsstrategie en visie. Een ander voorbeeld is zijn functie als directeur bij woningcorporatie Huis & Erf, waar André Phiferons tussen 2006 en 2011 werkzaam was. Hier was hij verantwoordelijk voor de verbetering van het imago van de woningcorporatie en het versterken van haar positie binnen de markt.

Phiferons Adviesgroep

In 1993 richtte André Phiferons zijn eigen organisatieadviesbureau op. Met zijn bedrijf levert hij al jaren organisatieadvies aan bedrijven en biedt hij interim-management. Hierbij ondersteunt André Phiferons bedrijven met de verdere ontwikkeling van hun organisatie, bedrijfsstrategieën, identiteit en management. Zijn algemene focus ligt hierbij voornamelijk op het ontwikkelen van nieuwe concepten voor zorg en vastgoed.