Cor Zadelhoff

Cor van Zadelhoff

Over Cor van Zadelhoff

Cor van Zadelhoff is een Nederlandse vastgoedmakelaar. Hij is geboren in Nieuwer-Amstel op 22 april 1938. Hard werken leerde Cor van Zadelhoff al op jonge leeftijd. Zijn vader was namelijk boer, waardoor hij al van kleins af aan moest meewerken op de boerderij. Hierdoor leerde hij veel over de waarde van geld. Dit leidde ertoe dat hij besloot Economie te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij bij verschillende bedrijven als werkstudent, wat hem in 1963 bij de makelaardij bracht. Vijf jaar later richtte hij zijn eigen kantoor op: Zadelhoff Makelaars.

DTZ Zadelhoff

Bij de oprichting van Zadelhoff Makelaars in 1968, was de wereld van de makelaardij nog vrij klein in Nederland. Cor van Zadelhoff was één van de eerste personen die zich specialiseerde in het advies en bemiddeling bij bedrijfsmatig onroerend goed. Het begon met een kantoor in Amsterdam, waarna al snel werd uitgebreid naar Den Haag en Utrecht. In 1993 werd er een internationaal samenwerkingsverband gestart met de kantoren Debenham, Tewson & Chinnocks uit het Verenigd Koninkrijk en Jean Thouard uit Frankrijk. Sindsdien droegen de drie ondernemingen de naam DTZ samen met hun oorspronkelijke naam en gebruikten zij een gezamenlijk logo. Op dat moment werd de naam van Zadelhoff Makelaars dan ook officieel veranderd in DTZ Zadelhoff. Inmiddels heeft DTZ Zadelhoff 12 kantoren in Nederland, en heeft zij ongeveer 460 werknemers. Tegenwoordig is Cor van Zadelhoff zelf niet meer werkzaam bij DTZ Zadelhoff, maar is enkel nog ambassadeur van DTZ International en adviseur van DTZ Nederland.

Nevenfuncties

Cor van Zadelhoff kan nooit lang stil blijven zitten. De laatste jaren was hij bijvoorbeeld lid van de Task Force Ouderen en Arbeid, wat zich richt op het verbeteren van de plek van ouderen binnen de arbeidsmarkt. Daarnaast is hij lid van de raad van commissarissen van het Rabo Bouwfonds, Damen Shipyards en Reggeborgh Beheer. Ook is hij momenteel onroerend goed adviseur van Schiphol Groep, KPN en de Nederlandse Spoorwegen.

Stedelijk Museum Amsterdam

Tevens was Cor van Zadelhoff co-voorzitter van de Stichting Fondsenwerving Stedelijk Museum. Hierbij heeft Cor van Zadelhoff een belangrijke rol gespeeld bij het werven van de benodigde sponsoring voor de uitbreiding en renovatie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Hij werd gevraagd door Job Cohen, destijds nog burgemeester van Amsterdam, of hij wilde helpen met de fondsenwerving. Met name vanwege zijn goede contacten in de zakenwereld en een eigen bijdrage lukte het Cor van Zadelhoff om een recordbedrag in een recordtijd op te halen.