Gijs de Jager

Gijs de Jager

Gijs de Jager is internationaal actief in de vastgoedbranche. Sinds 1981 is hij vastgoedondernemer en door de jaren heen heeft hij een vastgoedportefeuille opgebouwd met projecten in onder meer Nederland, Georgië en de Verenigde Staten.

Accountantskantoor

Gijs de Jager begon zijn loopbaan ooit op een accountantskantoor. “Ik had geen specifieke ambitie en kwam op de administratieve afdeling terecht van een accountantskantoor. Een toenmalig familielid kreeg een conflict met zijn VvE en hierin heb ik kunnen ondersteunen. Vervolgens vroeg de mede-eigenaar van de VvE mij te komen werken voor zijn vastgoedonderneming. Vanaf dat moment ben ik in het vastgoed terechtgekomen.” Gijs de Jager bleek goed in zijn werk te zijn en daarom richtte hij in 1981, hij was toen vijfentwintig jaar oud, zijn eigen vastgoedonderneming op.

JVG Vastgoed

JVG Vastgoed is het moederbedrijf van verschillende dochterondernemingen in de vastgoedbranche. JVG Vastgoed houdt zich voornamelijk bezig met de exploitatie en ontwikkeling van allerlei soorten vastgoedprojecten, zoals woningen, bedrijfsruimten en kantoor- en winkelpanden. Hij begon ooit met het ontwikkelen en exploiteren van panden in Amsterdam, maar inmiddels is Gijs de Jager al jaren internationaal actief. In Nederland, de Verenigde Staten en Georgië bezit hij vastgoed. Georgië is een niet voor de hand liggend land, maar via zijn Georgische vrouw, die hij overigens is Amsterdam heeft ontmoet, deed hij zijn intrede in de Georgische vastgoedbranche en zette daar een aantal vastgoedprojecten op.

Energiezuinig vastgoed

Het uitgangspunt van JVG Vastgoed is duurzaamheid. Gijs: “We streven ernaar dat alle panden die worden gerealiseerd energiezuinig worden opgeleverd, dus met een energielabel van A of A+.” Niet alleen duurzaamheid is belangrijk voor Gijs de Jager, maar hij heeft ook oog voor architectuur. In 2017 won hij namelijk met een van zijn dochterondernemingen een architectuurprijs voor een multi-family residential building, in Georgië, Tbilisi/Bagebi.

Privé

Gijs de Jager (6 december 1956) is geboren en getogen in Scheveningen. Op zijn achttiende verlaat hij het ouderlijk huis en gaat hij in Rotterdam wonen. Wanneer hij zijn vastgoedonderneming start, besluit hij naar Amsterdam te verhuizen. Hier ontmoet hij tevens zijn vrouw. Hij reist vaak, zowel zakelijk als privé, samen met zijn vrouw. Ze bezoeken regelmatig Georgië, voor zaken, maar ook om de familie op te zoeken.