Cor van Erp

Cor van Erp

Cor van Erp was in het verleden vastgoedontwikkelaar en heeft gewerkt voor grote namen. Tegenwoordig gebruikt hij zijn kennis en ervaring om vastgoedondernemers te coachen.

Loopbaan in het vastgoed

Cor van Erp heeft Bouwtechnische Bedrijfskunde gestudeerd. Om zijn kennis aan te vullen, volgde hij daarnaast ook nog een aantal masterclasses, zoals Sub-Strategisch Management, Balanced en Functional Architecture en Entrepeneurship. Met deze kennis begon hij in de vastgoedbranche als zelfstandig ondernemer. Eerst als ontwerpend bouwer, daarna als vastgoedontwikkelaar. “Als vastgoedontwikkelaar werkte ik via de designbuild-wijze. Dat houdt in dat ik in het ontwerp en tijdens de ontwikkeling rekening houd met de toekomstige gebruikers van het vastgoed. Ik kijk naar hoe zij gehuisvest zouden willen worden en die wensen verwerk ik in het project.”

Transparant bouwproces

Cor van Erp ontdekte al op jonge leeftijd de tegengestelde belangen binnen het vastgoed realisatie proces. Hij komt uit een familie die eigenaar is van een bouwonderneming en toen Cor van Erp daar in zijn studententijd bijkluste, kreeg hij te maken met die tegenstelde belangen. “Toen ik afstudeerde was mijn ambitie dan ook om vastgoed te ontwikkelingen waarin iedereen met elkaar samenwerkt en synergie creëert. “Mijn doel is om het ontwikkelingsproces vanuit de efficiëntie toegevoegde waarde te geven, waardoor je in teamverband, het liefst op basis van een bepaalde inspiratie, gaat samenwerken om met elkaar die doelen te verwezenlijken.” Dit doet Cor van Erp onder andere door het proces transparant te maken en het ontwikkelings-, engineerings- en bouwproces volledig te integreren. Deze werkwijze blijkt een succes, want hij voltooit vastgoedprojecten voor verschillende grote bedrijven, zoals Mercedes Benz, V&D, McDonald’s, Nutricia, Heineken, Ikea en General Motors.

Vastgoedkennis

Als vastgoedondernemer houdt Cor van Erp zich niet meer actief bezig met het ontwikkelen van vastgoed, maar zijn kennis en ervaring gebruikt hij nu voor het coachen van andere vastgoedondernemers. “Sinds de economische crisis voorbij is, merk je dat de vastgoedbranche up-and-running is. Mijn ervaring gebruik ik om andere ondernemers binnen het vastgoed te coachen. Ik bekijk hoe je waarde aan vastgoedprojecten kunt toevoegen door bepaalde stedenbouwkundige invullingen en ik zorg ervoor dat gebiedsontwikkelingen gemaximaliseerd worden op basis van de toekomstige marktvraag. Denk hierbij aan mobiliteitsvraagstukken, duurzaamheid en compacter wonen.”