Ronald Huikeshoven

Ronald Huikeshoven

Studie

Voorafgaand aan zijn rijke carrière, heeft Ronald Huikeshoven meerdere studies en cursussen weten af te ronden. In 1981 begon hij aan de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam, waarvan hij in 1985 afstudeerde. Meteen daarna begon hij met de studie Bedrijfskunde, eveneens aan de Hogeschool van Amsterdam. Tussen 1988 en 1990 volgde Ronald Huikeshoven de NVM Makelaarsopleiding, waardoor hij zichzelf vanaf dat moment een gecertificeerd makelaar kon noemen. Deze certificering vulde Ronald Huikeshoven aan met een mastertitel in Real Estate, die hij tussen 1990 en 1992 aan de Universiteit van Amsterdam volgde. Ten slotte volgde hij de opleiding tot Chartered Surveyor, welke is geaccrediteerd door de Royal Institution of Chartered Surveyors. Dankzij deze opleiding is hij gespecialiseerd in vastgoed consultancy.

Loopbaan

In 1993 begon Ronald Huikeshoven als ontwikkelingsmanager bij Amstelland Vastgoed. Dit is overigens de voorloper van AM, de projectontwikkelaar waar Ronald Huikeshoven momenteel ook werkzaam is. Binnen zijn functie als ontwikkelingsmanager was hij vooral verantwoordelijk voor de ontwikkeling in de regio Noord-Holland. In 1997 vertrok Ronald Huikeshoven bij Amstelland Vastgoed en ging aan de slag bij Bouwfonds MAB Ontwikkeling. Hij begon hier als ontwikkelingsmanager, maar groeide uiteindelijk door tot directeur ontwikkeling. Een belangrijk project waar hij verantwoordelijk voor was, was de ontwikkeling van het Westerdokeiland in Amsterdam. Na tien jaar te hebben gewerkt bij Bouwfonds MAB Ontwikkeling besloot Ronald Huikeshoven terug te keren naar zijn vorige werkgever, wat inmiddels haar naam had veranderd naar AM. Echter ging hij hier niet aan de slag als ontwikkelingsmanager, maar werd Ronald Huikeshoven directeur. Bij AM ligt de nadruk op het ontwikkelen van duurzame en inspirerende leefomgevingen. Om dit te kunnen bewerkstelligen worden alle belanghebbenden gedurende het proces betrokken. Voorbeelden van projecten zijn de 670 woningen in Villa Mokum in het Amstelkwartier en de 320 woningen in De Studio in Amsterdam. Sinds kort is AM ook begonnen met focussen op senioren als doelgroep. Het is voor hen namelijk vaak lastig om in de stad te blijven, of ernaar terug te keren. AM ziet dat er een grote slag te slaan is voor deze doelgroep en is daarom ook co-financier van het onderzoek ‘Stadsveteranen’, waarbij er wordt onderzocht wat senioren verleidt om te verhuizen.

Nevenactiviteiten

Dankzij zijn jarenlange ervaring als projectontwikkelaar wordt Ronald Huikeshoven regelmatig als spreker gevraagd voor congressen en lezingen. Ook is hij secretaris van Stichting Het Nieuwe IJ, voorzitter van het ABC Architectuurcentrum Haarlem en is hij tevens lid van het algemeen bestuur van het Amsterdam Economic Board, het Forum voor Stedelijke Vernieuwing, Stichting Hoogbouw en van het Urban Land Institute The Netherlands.