Egbert Dijkstra

Egbert Dijkstra

Studie

Het vastgoed is altijd al een interesse van Egbert Dijkstra geweest. In 1995 gehaalde hij dan ook zijn Master of Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate. Tussen 1999 en 2000 volgde hij aanvullend daarop het Young Management Program aan de Nyenrode Business Universiteit. Later, tussen 2007 en 2008 maakte Egbert Dijkstra tevens onderdeel uit van het General Manager Program/CEDEP aan INSEAD, de internationale business school welke beroemd is vanwege haar zeer strenge selectie. Tot slot volgde Egbert Dijkstra tussen 2015 en 2016 een speciaal programma voor commissarissen en toezichthouders via ESAA Erasmus Executive Programs, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Loopbaan

Na het behalen van zijn mastertitel ging Egbert Dijkstra aan de slag bij de vastgoedafdeling van Delta Lloyd, welke een vastgoedportefeuille van ongeveer 3 miljard euro had in Nederland, Duitsland en België. Hier was hij bijna dertien jaar werkzaam in verschillende functies. Eerst werkte hij als Portfolio Manager Kantoren, na bijna vier jaar werd Egbert Dijkstra Manager Portfolio Management en in 2004 werd hij uiteindelijk Directeur Vastgoed bij Delta Lloyd. Dit bleef hij ruim zes jaar, tot hij in oktober 2010 besloot te vertrekken.
In juli 2011 richtte Egbert Dijkstra zijn eigen adviesbureau in vastgoed op, namelijk DijkRaad. Hiermee treedt hij op als adviseur, waarbij hij klanten kan adviseren over hoe zij hun vastgoedportefeuilles moeten managen, kan hij helpen bij het bepalen van het te voeren vastgoedbeleid, hen voorzien van een vastgoedanalyse of ‘second opinions’ verschaffen over vastgoedinvesteringen. Naast adviseur kan Egbert Dijkstra ook optreden als toezichthouder. Hierbij kan hij bijvoorbeeld de rol als een lid van de Raad van Commissarissen op zich nemen, en toezicht houden op de gang van zaken binnen de onderneming, de te volgen bedrijfsstrategie en op het bestuur.
Uiteindelijk trad Egbert Dijkstra toe als partner bij Real Return, een adviesbureau gespecialiseerd in vastgoed dat is gevestigd in Amsterdam. Bij Real Return ligt de focus van Egbert Dijkstra op de ontwikkeling van visie en een strategisch vastgoedbeleid (en de uitvoering daarvan), en asset management van vastgoedportefeuilles.
Overigens is Egbert Dijkstra naast zijn functie als partner bij Real Return ook nog steeds werkzaam als zelfstandig vastgoedadviseur voor zijn adviesbureau DijkRaad.

Nevenfuncties

Egbert Dijkstra is momenteel vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van GroenWest en van Woonstichting SSW. Tevens is hij lid van de Investment Committee van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden. Tussen juli 2011 en januari 2014 was hij lid van de adviesraad van GreenStep.