Gerard Cok

Gerard Cok

Een carrière in vastgoed

Gerard Cok heeft veel ervaring met de vastgoedsector. In het begin lag zijn focus voornamelijk op het wat kleinere onroerend goed zoals vakantiehuizen. Later bouwde Gerard Cok zijn portefeuille uit met groter vastgoed, zoals kantoren, hotels en commercieel vastgoed zoals winkelpanden.

Ook actief in andere sectoren

De carrière van Gerard Cok begon echter niet in het vastgoed. Deze begon namelijk in de bankensector toen Gerard Cok aan de slag ging bij de Slavenburg’s bank in Sluis. Onder zijn leiding als directeur toverde Gerard Cok de Slavenburger bank om van een kantoor met weinig personeel tot een groot vooraanstaande bank.
Het bankwezen was echter niet genoeg voor Gerard Cok en het ondernemerschap lonkte. Hij begon zijn eigen bedrijf in de productie en verkoop van erotische artikelen. Het bedrijf groeide gestaag en werd uiteindelijk verkocht aan het Duitse Beate Uhse AG. Gerard Cok bleef lange tijd werkzaam bij Beate Uhse AG als COO. Onder zijn regime maakte Beate Uhse een beursgang, waardoor het bedrijf zelfs nog succesvoller werd.
Bovendien investeerde Gerard Cok destijds ook regelmatig in andere ondernemingen, bijvoorbeeld in een visgroothandel, een producent van landbouwmachines en in een platenzaak.

Tegenwoordig adviseur

Inmiddels is Gerard Cok met pensioen wat betreft zijn bestaan als ondernemer. Wel treedt hij tegenwoordig regelmatig op als adviseur van een aantal grote bedrijven. Zo is hij sinds 2008 lid van de Raad van Commissarissen van Beate Uhse AG, waar hij zelf eerst jarenlang werkzaam was. De passie van Gerard Cok voor vastgoed is gelukkig nog niet helemaal uit zijn bloed verdwenen. Hij is namelijk al sinds 2010 lid van de Raad van Bestuur van Acccentis NV. Dit is een bedrijf dat investeert in (semi) industrieel vastgoed verspreid over Europa.

Over Gerard Cok

Gerard Cok is geboren te Kruiningen op 15 oktober 1948. Hier groeide hij teven op en ging vervolgens naar de HBS (tegenwoordig opgesplitst in de havo en het vwo). Nadat hij de middelbare school had afgerond heeft hij bankcursussen gevolgd en een zelfstudie gedaan. Waar Gerard Cok tijdens zijn gehele carrière druk bezig was met zijn onderneming en investeringen, brengt hij tegenwoordig vooral graag tijd door met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Ook reist Gerard Cok erg graag en doet hij veel aan watersport zoals zwemmen en zeilen. Reizen doet Gerard Cok dan ook erg graag met zijn eigen boot, welke op het moment in Breskens in Zeeland ligt.