Peter Grondhuis

Peter Grondhuis

Peter Grondhuis, al jaren actief in het vastgoed vooral in de historische Amsterdamse binnenstad, is geboren in Curaçao. Op zijn zesde komt hij naar Nederland, naar Buitenveldert. Na de HAVO studeert Peter commerciële economie aan de HES in Amsterdam. Direct na het afronden van die opleiding gaat hij bij een bank werken. En hoewel verknocht aan het centrum van 020, laat het buitenland hem niet los. Na verschillende functies bij een aantal financiële instellingen gaat hij naar Mexico en ook daar werkt voor een financiële dienstverlener. Onder meer behartigt hij de belangen van verschillende Europese institutionele beleggers in Zuid-Amerika.
In 1995 komt Peter terug naar Amsterdam, de stad waarvan hij zou veel houdt. Terug in de Nederlandse hoofdstad geeft Peter Grondhuis zijn carrière een andere wending; hij start met twee compagnons een aannemerij. Ze zien snel de grote commerciële kansen die er zijn als ze zelf panden gaan kopen om die te renoveren. Doelstelling hierbij is niet speculatie, maar om een beleggingsportfolio op te bouwen. Een portfolio met gemeubileerde appartementen die langdurig worden verhuurd.

Het eerste project wordt twee jaar na de start afgerond. Al snel volgen meer projecten, zodat het bedrijf zich inderdaad ontwikkelde van een ‘aannemerij tot een projectontwikkelaar en vastgoedbeheerder. Peter Grondhuis en zijn compagnons leggen na enige tijd de focus helemaal op de verhuur van gemeubileerde appartementen. Ze doen dat met als basis enkele standaard concepten.

De appartementen in de panden knappen ze op én richten ze in. Die inrichting gebeurt vrijwel altijd op dezelfde manier en met dezelfde meubels, zodat de bemiddeling voor de verhuur gemakkelijk gaat. Service voor de huurders én klein onderhoud wordt door het eigen team gedaan.

SG Projects

Met de aannemerij als succesvolle basis werd uiteindelijk SG Projects opgericht door Peter Grondhuis en zijn partners. Gedurende de jaren in de aannemerij heeft hij veel geleerd op het gebied van indeling, bouw en inrichting van vooral historische panden in de Amsterdamse binnenstad. Omdat Peter Grondhuis een hele grote liefde heeft voor de stad Amsterdam, en dan vooral voor de historische binnenstad, heeft hij altijd extra veel tijd en aandacht besteed aan het opknappen en verbouwen van panden in het centrum.
Samen met zijn partners is een mooi vastgoedbedrijf opgebouwd, met een portfolio van hoogwaardige turn-key woningen, gerenoveerd volgens moderne eisen, maar altijd met behoud van het historische, authentieke karakter.
Peter Grondhuis zorgt er altijd voor dat elk project op basis van zijn visie wordt aangepakt. Die visie is altijd gefundeerd in de individuele geschiedenis van het pand én de historische omgeving in de stad, zonder compromissen te sluiten als het gaat om moderne techniek en hedendaagse manier van inrichten. Het resultaat: eigentijdse comfortabele woningen met een eigen signatuur.

En als Peter Grondhuis niet werkt?

Peter is vooral bijzonder sportief. Vrijwel elke dag maakt hij een ‘rondje’ in de sportschool en naast hardlopen, speelt Peter graag golf. Daarnaast vindt hij het heerlijk om verre reizen te maken en daar neemt hij dan ook de tijd voor. Hij gaat nog steeds graag terug naar Mexico en hij reist graag in andere landen in Latijns-Amerika. Hij spreekt vloeiend Spaans en dat maakt dat hij optimaal kan genieten van deze reizen.