Charles Geerts

Charles Geerts

Over Charles Geerts

Charles Geerts heeft naam gemaakt als vastgoedondernemer onder naam van Scala Agenturen. Dankzij het vermogen dat hij vergaarde uit de winst van een postorderbedrijf in erotische artikelen in de jaren ’80 heeft hij meerdere panden kunnen kopen en daar handel mee kunnen bedrijven. Hierdoor heeft hij zijn huidige passie verder vorm kunnen geven. Het ondernemerschap zit in zijn bloed, want hij is begonnen als marktkoopman op de Dappermarkt waar hij zijn eigen groente- en fruitkraam had. Werken voor een baas is nooit iets voor Charles Geerts geweest, omdat hij graag het heft in handen heeft en zijn eigen successen boekt.

Maatschappelijke projecten

Al sinds jaar en dag reist Charles Geerts naar Afrika. Deze reizen gingen veelvuldig naar Kenia. Sinds meer dan tien jaar heeft hij in Kenia meerdere projecten opgezet om ervoor te zorgen dat kinderen naar de basisschool en middelbare school kunnen. Al gauw werden deze projecten zo succesvol dat deze werden ondergebracht in een stichting genaamd Vrienden van Ol Lentille. Met behulp van een team van trustees kunnen honderden kinderen naar school. Charles bezoekt deze scholen regelmatig.

Bijdrage aan de wetenschap

Recentelijk heeft Charles Geerts zijn financiële steun gegeven aan een nieuwe methode voor de genezing van de meest levensbedreigende vormen van kanker. Het gaat om een bestralingsapparaat dat is aangekocht door het VUmc. Het apparaat draagt de naam MRIdian.
MRIdian zorgt ervoor dat de bestraling van kanker aanzienlijk kan worden verminderd. In de toekomst zal het hierdoor voor kankerpatiënten mogelijk zijn om niet wekenlang dagelijks bestraling hoeven te ondergaan, maar slechts een keer per week. De effectiviteit van dit nieuwe apparaat is veel significanter dan andere methodes, omdat MRIdian de patiënt een hogere dosis geeft en het apparaat zich op de tumor zelf kan richten. Andere apparaten concentreren zich namelijk naast de tumor ook op de gezonde cellen in het omliggende gebied. Dit zorgt ervoor dat de patiënten zich beroerd kunnen voelen na de bestraling.
MRIdian is dan ook op meerdere fronten een doorbraak in de medische wetenschap te noemen en Charles Geerts is erg trots hieraan een bijdrage te kunnen leveren.