Jaap Gillis

Jaap Gillis

Jaap Gillis is de huidige CEO van Bouwfonds Investment Management. Dit is de tak van de Rabo Vastgoedgroep die zich met name focust op real asset investment management. Naast zijn functie als CEO van het Bouwfonds Investment Management, is Jaap Gillis ook lid van de Board of Directors van de Rabo Vastgoedgroep. Tevens is hij momenteel de voorzitter van de Schiphol Area Development Company.

Loopbaan

Voordat Jaap Gillis in 2012 bij Bouwfonds Investment Management begon, was hij tussen 2006 en april 2012 de COO van Redevco. Vooral tijdens zijn tijd bij Redevco heeft hij zich weten te onderscheiden in de vastgoedwereld omdat hij (als eerste) ook aandacht besteedde aan duurzaamheid. Daarvoor was Jaap Gillis tussen 2000 en 2006 werkzaam bij Amstelland, waar hij lid was van de Raad van Bestuur. Tussen 2000 en het moment dat hij net was afgestudeerd werkte hij bij ING Real Estate en de voorgangers daarvan. Hij begon hier als Hoofd Commerciële Zaken in 1987, waarna hij plaatsvervangend directeur werd in 1991, daarna doorgroeide tot directeur Vastgoedontwikkeling (tussen 1992 en 1995). In 1995 werd hij directielid van ING Real Estate en tussen 1996 en 2000 was hij directievoorzitter.

Nevenfuncties

In het verleden is Jaap Gillis onder andere voorzitter geweest van de Dutch Green Building Council en vice-voorzitter van de Nederlandse tak van het Urban Land Institute. Tevens was hij één van de bestuursleden van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland. Verder was Jaap Gillis lid en trustee van de Europese Adviesraad van de International Council of Shopping Centers.

Opleiding

Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma in 1973 begon Jaap Gillis aan een opleiding Business Administration aan de Hoge Economische School in Utrecht. Zijn bachelorsdiploma hiervoor behaalde hij in 1976. Daarna behaalde hij in 1982 zijn diploma tot Real Estate Broker en in 1984 zijn diploma tot Marketing Manager, beiden aan het Institute for Social & Business Sciences. In 1991 behaalde Jaap Gillis zijn MBA-diploma aan de Tias Nimbas Business School, welke een onderdeel is van de Bradford University in het Verenigd Koninkrijk. Een aantal jaren later, in 1997, wist Jaap Gillis ook met succes het Advanced Management Programme te doorlopen aan de INSEAD. In 2003 behaalde hij zijn certificiaat aan de NIMA, het Nederlandse instituut voor marketing, tot geregistreerd marketeer. Bovendien is Jaap Gillis sinds 2008 fellow bij de Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS). Tot slot volgde hij in 2010 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam het speciale ‘Program for Supervisory Board Members’, met een speciale focus op ‘accounting and finance’.