Flip Kerkhoven

Flip Kerkhoven

Over Flip Kerkhoven

Flip Kerkhoven is een professional op het gebied van vastgoed. Na een jarenlange carrière als vastgoedontwikkelaar, is hij tegenwoordig de algemeen directeur van vastgoedbeurs PROVADA. Ondanks de moeilijke tijden in de vastgoedmarkt van de afgelopen jaren, is Flip Kerkhoven altijd een daadkrachtig, opgewekt en positiefdenkend persoon gebleven.

Loopbaan

De carrière van Flip Kerkhoven begon al vroeg, toen hij bij toeval in de vastgoedwereld terechtkwam en besloot een huis te kopen. Op dat moment in de jaren ’70 was de huizenmarkt aan het groeien en kon men makkelijk geld verdienen door een huis te kopen, op te knappen en deze weer door te verkopen. Zo geschiedde bij Flip Kerkhoven. Hij begon met het kopen en doorverkopen van één huis, daarna werden het wat meer huizen en vervolgens zelfs hele kantoorpanden. Als vastgoedontwikkelaar was Flip Kerkhoven vooral actief in de omgeving van Utrecht.
Op den duur begon de vastgoedmarkt steeds lastiger te worden. Geïnspireerd door andere vastgoedbeurzen zoals de Mipim, Expo Real en Mapic besloot Flip Kerkhoven iets soortgelijks in Nederland op te zetten. Ook zijn collega’s in het vak spraken hun ongenoegen uit over dat ze alsmaar naar het buitenland moesten vliegen om daar andere Nederlandse professionals te ontmoeten om over de Nederlandse markt te praten. In 2004 trokken Flip Kerkhoven en zijn zoon John, die ook actief is in het vastgoed, de stoute schoenen aan en begonnen met het opzetten van de eerste editie van PROVADA. Sinds de eerste editie in 2005 bleef Flip Kerkhoven steeds groter denken en de beurs steeds groter op te zetten met meer m2-oppervlakte, meer stands en meer bezoekers.

Over PROVADA

PROVADA is een vastgoedbeurs die drie dagen duurt en welke elk jaar wordt georganiseerd. Op de beurs kunnen professionals uit de vastgoedbranche netwerken bij de verschillende bijeenkomsten tijdens de beurs, op de speciale themapleinen en bij de stands van de standhouders. Ongeveer 23.000 professionals in het vastgoed bezoeken PROVADA, waardoor het een baken van inspiratie en kennis is. Bovendien biedt het ook een platform waarop de publieke en de private sector elkaar kunnen ontmoeten, partijen zoals gemeenten zijn graag geziene gasten op de beurs. Vanwege haar gevarieerde aanbod en hoge bezoekersaantal is PROVADA de grootste vakbeurs op het gebied van vastgoed van Nederland.