Dick van Hal

Dick van Hal

Dick van Hal is sinds maart 2008 CEO van Bouwinvest, een grote Nederlandse investeerder in vastgoed. Tevens is hij momenteel vicevoorzitter van het bestuur van IVBN, dit is de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland.

Loopbaan

Dick van Hal werkte tussen 1980 en 1994 bij Centraal Beheer Achmea. Eerst werkte hij vijf jaar lang als Portfolio Manager Stocks, Bonds and Derivatives, daarna vier jaar als manager bij de destijds nieuwe afdeling Real Estate Finance en tot slot nog drie jaar als manager bij de tevens destijds nieuwe afdeling Private Equity. In 1995 ging Dick van Hal aan de slag bij Staalbankiers als Managing Director en werkte hier tot 1998, waarna hij aan de slag ging als tevens Managing Director bij Achmea Vastgoedbank. In 2003 vertrok hij naar Syntrus Achmea Real Estate & Finance, waar hij de eerste twee jaar opnieuw als Managing Director werkte, maar in 2005 trad hij aan als de nieuwe CEO van Syntrus. Dit bleef hij tot aan 2008, waarna hij zijn taken neerlegde bij Syntrus en CEO werd van Bouwinvest, wat hij tot op heden nog steeds is.

Studie

Tussen 1977 en 1980 studeerde Dick van Hal HEAO aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vanaf 1981 volgde Dick van Hal naast zijn baan bij Centraal Beheer Achmea een parttime VBA opleiding tot Investment Analist gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Deze rondde hij in 1985 af. Daarnaast volgde Dirk van Hal tevens een intern opleidingsprogramma binnen Centraal Beheer Achmea, namelijk het Achmea Management Development Program. Tot slot heeft hij in 1997 een executive management course gevolgd bij INSEAD, een business school met een internationaal karakter.

Bouwinvest

Bouwinvest is één van de grootste Nederlandse investeerders in vastgoed. Al sinds 1952 belegt Bouwinvest in vastgoed speciaal voor bpfBOUW, een pensioenfonds. De investeerder beheert vijf sectorfondsen, namelijk: Office Fund, Hotel Fund, Residential Fund, Healthcare Fund en Retail Fund. Van deze vijf staan alle fondsen open voor andere investeerders, behalve het Healthcare Fund en het Hotel Fund, deze worden beheerd door bpfBOUW. Naast investeren in vastgoed, voorziet Bouwinvest bpfBOUW tevens van advies omtrent internationale beleggingen en asset allocatie.
Doordat Bouwinvest in feite haar beleggingen doet met pensioengeld heeft zij strenge richtlijnen. Dit houdt in dat de kosten zo laag mogelijk blijven, de organisatie niet onnodig groot wordt en goed bestuur zeer hoog in het vaandel staat. Daarnaast is duurzaamheid tevens erg belangrijk.