Jerry Langelaar

Jerry Langelaar

Jerry Langelaar heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring opgedaan in het financiële werkveld en beschikt over een zeer ruime praktische ervaring in financiële coaching van vermogende particulieren. Inmiddels is hij algemeen directeur, bestuurder en aandeelhouder van Wilgenhaege.

Studie en loopbaan

Na de middelbare school ging Jerry Langelaar HTS Werktuigbouwkunde en vervolgens Bedrijfskunde studeren. Later deed hij nog een studie Economie in Amsterdam. Toen hij begon met werken, deed hij zijn eerste managementervaring op bij onder andere KLM. Bij het toenmalige Pierson, Heldring & Pierson (nu: Mees Pierson) startte hij zijn carrière in Capital Management.

Wilgenhaege

In 1995 richtte Jerry Langelaar Wilgenhaege op, een beleggingsinstelling- en onderneming die gespecialiseerd is in vermogensbeheer, beleggingsproducten, vastgoedbeleggingen, beleggingsfondsen en investeringen in kansrijke (niet-beursgenoteerde) ondernemingen. Als algemeen directeur houdt Jerry Langelaar zich dagelijks bezig met het bepalen van het beleggingsbeleid en het ontwikkelen van beleggingsproducten. Bovendien geeft hij leiding aan een team van vijfentwintig werknemers en stelt hij de strategie en richting van Wilgenhaege vast. Het meest interessante aan zijn werk vindt hij de klanten, de werknemers en het altijd dynamische vakgebied, dat een brede maatschappelijke belangstelling vraagt.

Media

Jerry Langelaar schrijft graag over zijn maatschappelijke belangstelling en kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan in de financiële sector. Inmiddels heeft hij diverse boeken op zijn naam staan, waaronder “Uw Bedrijf Verkopen”, een boek voor ondernemers hoe op de juiste manier met (financiële) adviseurs te communiceren. Het boek “Het Pensioen van de Ondernemer – Logisch en Flexibel” leert de ondernemer de logica doorgronden van het opbouwen van een vermogen. Jerry Langelaar is ook weleens op televisie te zien, zo schuift hij geregeld aan tafel bij Harry Mens, voor het programma Businessclass. Hij vertelt dan over uiteenlopende financiële onderwerpen.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd leest Jerry Langelaar graag over maatschappelijke ontwikkelingen die zich hedendaags voordoen. Daarnaast houdt hij ook van sporten. Tussen de bedrijvigheid door brengt Jerry Langelaar graag veel tijd door met zijn gezin. Sinds 1986 is hij getrouwd met zijn vrouw met wie hij drie kinderen kreeg: een dochter (1988), een zoon (1989) en een dochter (1994). Samen wonen ze in Hoofddorp.