Klaas Hummel

Klaas Hummel

Over Klaas Hummel

Klaas Hummel (1960, Rotterdam) is een Nederlandse vastgoedinvesteerder en consultant. Hij is eigenaar van vastgoedinversteerder Lapidus Group, consultancy Klaas Hummel Consultants en het Duitse Propertunities Immobilien & Consulting GmbH. Klaas Hummel is dus actief in zowel Nederland als Duitsland.

Loopbaan

Tussen 1979 en 1982 studeerde Klaas Hummel Bedrijfseconomie aan de Hogere Economische School. Na het behalen van zijn diploma was hij twee jaar lang reserve officier bij de Koninklijke Landmacht. Tevens volgde hij tussen 1982 en 1986 het academische programma van de AMRO Bank (tegenwoordig ABN Amro Bank) en werkte hij als brand manager bij deze bank. Doordat het vastgoed hem ook erg interesseerde maakte Klaas Hummel in 1986 de overstap naar AEGON Vastgoed en ging aan de slag als Real Estate Project Manager. Na drie jaar verruilde Klaas Hummel AEGON Vastgoed voor Rodamco Continental Europe en werkte daar een jaar als Portfolio Manager.
Klaas Hummel deed zijn werk klaarblijkelijk zeer goed, want hij werd uiteindelijk in 1990 door de Duitse bank Sal Oppenheim gevraagd om voor haar een Zweeds vastgoedinvesteringsfonds te beheren. Dit fonds was gericht op vastgoedbeleggingen in Duitsland en de investeerders waren voornamelijk Duitse en Zweedse banken. Doordat het fonds zeer goed presteerde, vroeg de Zweedse Centrale Bank Klaas Hummel om voor meerdere Zweedse banken als crisis-manager op te treden.
Later besloot Klaas Hummel zelf in onroerend goed te gaan investeren en kocht een aantal complexen in Amsterdam, zoals onder andere het World Fashion Centre en het winkelcentrum dat gelegen is op het Delflandplein, waarna hij ze herontwikkelde.

In 2005 richtte Klaas Hummel de onderneming ‘Propertunities Immobilien & Consulting GmbH’ in Duitsland op. De onderneming is gevestigd in Düsseldorf en richt zich op projectmanagement en het zogenaamde ‘property consulting’, waarbij hij advies geeft over vastgoed. De onderneming heeft meegewerkt aan projecten in grote steden zoals Berlijn, Hamburg en Düsseldorf.

Lapidus Group

Klaas Hummel richtte Lapidus Group op in 1993. Zij richt zich met name op woningen en bedrijfspanden en onroerend goed zoals vakantieparken en hotels. De portefeuille van Lapidus Group bestaat uit vele panden in Amsterdam (voornamelijk in Amsterdam-Zuid), projecten in Duitsland en meerdere Center Parcs vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het kantoor van Lapidus Group is gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam.