Jeroen Lokerse

Jeroen Lokerse

Over Jeroen Lokerse

Momenteel is Jeroen Lokerse Managing Partner van de Nederlandse tak van Cushman & Wakefield en daarnaast Equity Partner binnen de afdeling Capital Markets. Jeroen Lokerse is vooral gespecialiseerd in kantoren, retail en portfolio transaction management.
Cushman & Wakefield is een internationale vastgoedonderneming dat vastgoedgebruikers, -beleggers, -ontwikkelaars en -eigenaren adviseert en begeleidt binnen de vastgoedmarkt. Hierbij ligt de focus natuurlijk op het behoud en het vergroten van de waarde van het vastgoed.

Opleiding

Na de middelbare school, in 1991, is Jeroen Lokerse economie gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 1997 studeerde hij hier af en behaalde tevens zijn doctoraal examen. Bovendien studeerde hij tijdens zijn studie ook Business Economics van 1994 tot 1997. Ook volgde hij van 2004 tot 2006 de masteropleiding Real Estate Investments aan de Amsterdam School of Real Estate.

Loopbaan

Inmiddels heeft Jeroen Lokerse al meer dan 17 jaar ervaring binnen de vastgoedsector. Hij heeft ervaring met het vertegenwoordigen van vele klanten, zowel nationaal als internationaal, bij investeringen in verschillende soorten vastgoed zoals retail, kantoren en industrieel vastgoed.
Nadat hij was afgestudeerd ging Jeroen Lokerse aan de slag als projectontwikkelaar voor Ballast Nedam. Na vijf jaar besloot hij hier te vertrekken en werd hij adjunct directeur bij Troostwijk Makelaars. Hier heeft hij geholpen de beleggingsafdeling op te zetten. In 2007 maakte Jeroen Lokerse de overstap naar Cushman & Wakefield waar hij meteen als Partner werkzaam werd binnen de afdeling Capital Markets, alvorens hij Equity Partner en Managing Partner werd.

Vroom & Dreesmann

Jeroen Lokerse was nauw betrokken bij de onderhandelingen die werden opgestart tussen Vroom & Dreesmann, de vastgoedeigenaren en potentiële nieuwe huurders voor de panden na het faillissement van Vroom & Dreesmann. Vooral dat hij na zo een lastige periode vertrouwen tussen alle partijen wist op te wekken is zeer benoemenswaardig. De komst van het Canadese Hudson’s Bay Capital, een warenhuisketen, als één van de huurders van een groot deel van de panden vindt Jeroen Lokerse een positieve ontwikkeling. Het komen en gaan van grote bedrijven helpt de markt draaiende houden en houdt de consument op scherp.

Onderscheidingen

In 2008 won Jeroen Lokerse de Yardi/VGM Young Talent Award. Dit was de eerste keer dat de prijs werd uitgereikt en de prijs wordt gezien als een aanvulling op de Vastgoedmarkt Award voor beste vastgoedman/vrouw van het jaar.