Coert Zachariasse

Coert Zachariasse

Over Coert Zachariasse

Coert Zachariasse is een Nederlandse ondernemer die actief is binnen de vastgoedontwikkeling en -investering. Tegenwoordig is hij CEO van de Nederlandse tak van Delta Development Group.
Coert Zachariasse studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en studeerde hier in 1989 af. Tevens behaalde hij een postdoctorale titel in accountancy in 1992, tevens aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tussen 1986 en 1996 werkte hij als accountant bij Mazars Group. Hierna maakte hij de overstap naar het vastgoed en werd werkzaam bij Delta Development Group.
Momenteel woont Coert Zachariasse met zijn gezin in Vlaardingen. Hij heeft twee dochters, Sanne en Floor, en een zoon, Christian. In zijn vrije tijd doet hij graag aan zeilen, skiën, hardlopen, vissen en gitaarspelen.

Delta Development Group

Sinds 2001 is Coert Zachariasse CEO van de Delta Development Group. Dit is een internationale onderneming dat zich specialiseert in vastgoedontwikkeling en –investering. De focus ligt hierbij voornamelijk op het commercieel vastgoed. De Delta Development Group is actief in Italië, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Ieder land heeft haar eigen directeur en managementteam. Voor het Nederlandse departement is Coert Zachariasse de eigenaar en CEO. Hiervoor werkte hij sinds 1996 ook al bij Delta Development Group, maar toen nog als financieel manager.

Meest invloedrijke man in duurzaam ondernemen van 2013

In 2013 won Coen Zachariasse de Duurzame 50 Vastgoed NL (nu ABN Amro Duurzame 50). De reden dat de jury de keuze op hem liet vallen was zijn betrokkenheid bij de bouw van businesspark Park 20|20. Dit duurzame kantoorpark bouwde Coert Zachariasse via de Delta Development Group samen met VolkerWessels en Reggeborgh Groep. Het project staat in het teken van de cradle-to-cradle filosofie, een nieuwe manier van ondernemen waarbij de mens, het milieu en economische haalbaarheid centraal staan. Dit houdt in dat er vrijwel zonder afval wordt gewerkt, er alleen gebruik wordt gemaakt van duurzame energie en staat diversiteit hoog in het vaandel. Park 20|20 is het eerste businesspark van zijn soort in Nederland.

Nevenactiviteiten

Naast zijn dagelijkse bezigheden als CEO bij Delta Development Group, is Coert Zachariasse tevens sinds 2006 commissaris en gedeeltelijk eigenaar van VBM Capital Investment Group. Ook is hij lid van de raad van bestuur van Enginn en lid van de raad van bestuur van de European Advisory Council van Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Bovendien is hij actief betrokken en sponsor van een aantal Nederlandse goede doelen die zich focussen op kinderen.