Daan van der Vorm

Daan van der Vorm

Over Daan van der Vorm

Daan van der Vorm is de CEO van de ontwikkelings- en bouwtak van VORM, een vastgoedbeheerder, projectontwikkelaar en bouwbedrijf. VORM is een echt familiebedrijf, gezien het is voortgevloeid uit het aannemersbedrijfje dat de opa van Daan van der Vorm, tevens Daan van der Vorm genaamd, oprichtte in 1919. Sindsdien is de leiding van het bedrijf altijd in handen geweest van zijn zonen en nu kleinzoon.

Opleiding

Daan van der Vorm groeide op in de omgeving Rotterdam en ging hier van 1976 tot 1983 naar de middelbare school, het Montessori Lyceum Rotterdam. Daarna begon hij aan de studie Rechten in 1983 aan de Universiteit van Leiden, waarvan hij een jaar later mee stopte. Tegelijkertijd begon Daan van der Vorm tevens aan een studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarvan hij in 1991 het doctoraalexamen behaalde. Hierna was het nog niet genoeg voor Daan van der Vorm en ging hij nog Vastgoedkunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam tussen 1991 en 1993.

Carrière

Vrijwel meteen na het voltooien van zijn opleiding economie rolde Daan van der Vorm VORM binnen. Daan van der Vorm zorgde voor een nieuwe wind in het bedrijf, hij netwerkt erop los en brengt de automatisering op gang. Toen VORM in 2002 in twee takken splitste: vastgoed (-verhuur en -beheer), en bouw en ontwikkeling, ging Daan van der Vorm zich steeds meer toeleggen op de laatste.
Maar ook buitenom VORM zit Daan van der Vorm niet stil en bekleedt hij verscheidene toezichts- en bestuursfuncties. Zo was hij lid van het Watertorenberaad en NEPROM. Momenteel is hij bestuurslid van de Dutch Green Building Council en het SBEV.
Bovendien was Daan van der Vorm in 2012 lid van het “Bouwteam” van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hier werkte hij mee aan het rapport “De bouw in actie(s)!”, waarin een investerings- en innovatieagenda voor de bouw en utiliteitsbouw .

Netwerker van het Jaar 2015

In 2015 werd Daan van der Vorm verkozen tot Netwerker van het Jaar 2015 door het Vastgoedjournaal. Lezers en abonnees van het Vastgoedjournaal, een online vakblad voor de vastgoedsector, konden stemmen op grote spelers binnen de vastgoedsector die uitzonderlijk waren in het netwerken, waarna er hier een top 100 van werd gemaakt. Vooral degenen die veel gebruik maakten van social media kanalen werden beloond met een hoge notering op de lijst. Daan van der Vorm had uiteindelijk de eerste plaats te pakken.