Jaap Blokhuis

Jaap Blokhuis

Loopbaan

Zodra Jaap Blokhuis zijn studie aan de Vrije Universiteit had afgerond in 1983, ging hij meteen aan de slag in de vastgoedbranche en werd werkzaam als manager bij Nationale Nederlanden Vastgoed. Na zeven jaar verruilde hij Nederland voor Londen in het Verenigd Koninkrijk en werd werkzaam als country manager bij ING Real Estate UK. Hier werkte Jaap Blokhuis tot 1992, daarna vertrok hij naar Washington in de Verenigde Staten om te werken voor ING Real Estate als vice president. Een jaar later kwam Jaap Blokhuis weer terug naar Nederland en werd hij directeur Vastgoed bij ING Real Estate. Hier werkte hij tussen 1993 en 1999.
Nadat Jaap Blokhuis wat vetrokken bij ING Real ging hij aan de slag als CEO van Redevco. Dit is een vastgoedfonds dat zich met name specialiseert in retail vastgoed. Onder leiding van Jaap Blokhuis kon Redevco uitgroeien tot een professioneel en tevens internationaal vastgoedbedrijf met een portefeuille van 6,5 miljoen euro. Redevco is van de welbekende familie Brenninkmeijer, de eigenaren van C&A. Tijdens zijn tijd bij Redevco was Jaap Blokhuis dan ook verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het onroerend goed waarin de C&A winkels over heel Europa gevestigd zijn. In januari 2012 besloot Jaap Blokhuis te stoppen bij Redevco na twaalf jaar aan het roer te hebben gestaan.
Niet veel later ging Jaap Blokhuis aan de slag bij Corio, een ander groot vastgoedbedrijf. Eerst nog als lid van de Raad van Commissarissen, maar binnen een jaar groeide hij door tot Head of Sales en werd hij verantwoordelijk voor de verkoop van het vastgoed. Tijdens de jaren dat hij daar werkzaam was had hij een winkelcentraportefeuille van zo’n 1,4 miljard euro, waarvan het hem lukte om zo’n 60 procent te realiseren.
Toen Corio haar jaarverslag van 2013 presenteerde werd bekend dat Jaap Blokhuis zou opstappen bij Corio. In april 2014 werd hij CEO van Multi Corporation, een Nederlands vastgoedbedrijf dat kort daarvoor was overgenomen door Blackstone, een Amerikaanse investeerder. Blackstone wilde een nieuwe wind gaan varen met Multi Corporation en verder uitbreiden op Europees niveau. Jaap Blokhuis dan dus ook zeer geschikt om de functie van CEO op zich te nemen, gezien zijn internationale achtergrond in het vastgoed en zijn brede kennis over het retailvastgoed.

Nevenactiviteiten

Tijdens zijn loopbaan heeft Jaap Blokhuis meerdere nevenfuncties bekleed. Zo was hij voorheen lid van de Raad van Toezicht van Ecostream, BPF Bouwinvest, NRW, de Rabo Vastgoed Groep en tegenwoordig nog steeds van Heembouw. Daarnaast was hij ook lid van de Raad van Advies van WPM en BPF Bouwinvest.