Geoff de Booij

Geoff de Booij

Opleiding

Geoff de Booij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam tussen 2001 en 2006. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich al in de vastgoedbranche en volgde hij tevens vakken met betrekking tot sociale geografie. Na het behalen van zijn masterdiploma in rechten, vertrok hij naar het Verenigd Koninkrijk. Hier volgde hij tussen 2007 en 2009 een master in Real Estate Management aan de University of Greenwich.

Loopbaan

Al in 2002, toen Geoff de Booij nog maar net was begonnen met zijn opleiding rechten, ging hij werken met vastgoed. Tot aan 2007 werkte Geoff de Booij bij woningcorporatie Het Oosten in Amsterdam als project staff member en werkte hij mee aan verschillende projecten met betrekking tot de juridische vraagstukken bij vastgoedontwikkeling en de uiteindelijke verhuur van het vastgoed. In 2007 fuseerde Het Oosten met een andere woningbouwcorporatie tot woningcorporatie Stadgenoot. Hier was Geoff de Booij tot aan 2011 werkzaam als advisor commercial real estate. Binnen deze functie was hij verantwoordelijk voor het commerciële vastgoedportfolio van Stadgenoot. Tevens was Geoff de Booij tussen 2007 en 2011 commissaris bij de Huurcommissie in Amsterdam en Hilversum, hij was dus betrokken bij hoorzittingen tussen partijen en het maken van de juridische beslissingen.
Uiteindelijk ging Geoff de Booij in 2011 bij het Nederlandse kantoor van DekaBank Deutsche Girozentrale (tegenwoordig DekaBank/Deka Immobieln GmbH) werken, een grote Duitse bank. Tot aan oktober 2015 was hij werkzaam als asset manager real estate. In die periode was hij betrokken bij het opzetten van drie projecten. Allereerst de Logistic Real Estate Management Knowledge Group. Daarnaast een project om Real Estate Planning Tool aan te passen en tot slot het LEAN Management project. Sinds oktober 2015 is Geoff de Booij general manager en head of real estate. Als manager is hij verantwoordelijk voor de asset- en property managers van zowel het kantoor in Amsterdam als van het kantoor in Düsseldorf, en bovendien het property management wat wordt uitbesteed aan derden. Momenteel bestaat de portefeuille van Deka in Nederland uit 40 objecten van een waarde van ongeveer 2,3 miljard euro.
Daarnaast is Geoff de Booij tussen 2011 en 2015 tutor geweest aan de University of Greenwich binnen het masterprogramma Real Estate Management. Hierbij was hij vooral scriptiebegeleider van studenten.
Tot slot wordt Geoff de Booij tevens regelmatig gevraagd om te spreken op congressen over de vastgoedbranche.