Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema werd geboren in ’s-Gravenhage op 28 december 1976. Hij is opgegroeid in Deventer en komt uit een groot gezin met 5 kinderen. Feike is de broer van Jaap Reesema, die in 2010 het talentenprogramma X-factor won. Op vroege leeftijd wist Feike Siewertsz van Reesema dat hij ondernemer wilde worden. Mede vanwege zijn goede communicatieve vaardigheden koos Feike na zijn middelbare schoolperiode voor de studie Vastgoedkunde aan de Hogeschool in Groningen. Siewertsz van Reesema werd daar tevens lid van de studentenvereniging Vindicat. In zijn studententijd was Feike werkzaam bij Overduin Makelaars. Feike woont momenteel in het Gooi, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Carrière

Na zijn studie startte Feike Siewertsz van Reesema in 1998 bij Jan Diephuis in Amsterdam. Daar oefende hij de functie uit van assistent taxateur. Na deze functie stapte hij over naar makelaarskantoor Keij & Stefels. Dit makelaarskantoor is gevestigd in Amsterdam. Feike werd bij Keij & Stefels verantwoordelijk voor het aan- en verkopen van woningen en het beheren van- en het beleggen in onroerend goedportefeuilles. Medio 2001 richtte hij het private investeringsvehikel Pinnacle op met als doel om een duurzame woningportefeuille in eigen beheer op te bouwen. In 2007 werd Feike Siewertsz van Reesema managing partner bij de Lairessegroep. Daar richtte hij zich vooral op de uitbreiding van onroerendgoedportefeuilles. Hij werkte daarbij samen met pensioenfondsen, banken, verzekeraars en corporaties.

Door zijn ervaringen en uitgebreide netwerk werd Siewertsz van Reesema gevraagd om toe te treden als strategisch partner van een buitenlandse belegger, met wie hij begin 2014 een woningfonds heeft geactiveerd. Deze joint venture richt zich met name op de acquisitie van landelijke woningportefeuilles van institutionele beleggers en woningcorporaties. Daarnaast wordt er ingezet op grootschalige nieuwbouwopgaven. Siewertsz van Reesema en zijn partners werken aan een duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningportefeuille waarbij de gewenste rendementen op de middellange termijn worden gerealiseerd.

Tevens is Feike Siewertsz van Reesema enig aandeelhouder van Siewertsz Beleggingen.

Nevenactiviteiten

Feike Siewertsz van Reesema is lid van het Professioneel Platform Vastgoedbelang. Deze groep volgt en adviseert de Nederlandse overheid met betrekking tot nieuwe wet- en regelgeving binnen de Nederlandse vastgoedmarkt. Daarnaast is Feike Siewertsz van Reesema lid van de Royal Institute of Chartered Surveyors, een wereldwijde vastgoedorganisatie. Bij deze vereniging is Feike bestuurslid van de Professional Group Residential. Tevens is Feike Siewertsz van Reesema bestuurslid van het Urband Land Institute. Ook op de Godelindeschool in Hilversum, waar zijn kinderen leerzaam zijn, heeft hij een functie binnen het bestuur als penningmeester.

Naast deze verschillende functies geeft Feike Siewertsz van Reesema diverse lezingen die betrekking hebben op de dynamische regelgeving op het gebied van de vastgoedsector. Ook is hij coach in het hockeyteam van zijn zoon bij hockeyclub ’t Spandersbosch.

Wicherskwartier

Feike Siewertsz van Reesema heeft met Siewertsz Beleggingen een aantal grote transacties gesloten en is mede verantwoordelijk geweest voor het ‘project Wicherskwartier’. Dit project werd aangekocht samen met partner Boelens de Gruyter. In dit project werden 113 koopwoningen getransformeerd naar 135 luxueuze middel dure huurwoningen.

Gaastra Vastgoed Regatta

Feike Siewertsz van Reesema is mede organisator van de Gaastra Vastgoed Regatta. Dit is een nautisch evenement dat verschillende bedrijven uit de vastgoedsector met elkaar in contact brengt. Zowel Appelhoven Vastgoedadviseurs als BNP Paribas Real Estate zijn sponsors van dit evenement.