Erik de Vlieger Vastgoed

Erik de Vlieger

Met de opbrengsten van de verkoop van het productiebedrijf in industriële naaimachines investeerde Erik de Vlieger begin jaren negentig in vastgoed en andere bedrijfstakken. Zijn investering in vastgoed pakte goed uit, want hij wist zich op te werken tot een van de grootste spelers in de onroerendgoedmarkt van Nederland.

IMCA Vastgoed

Erik de Vlieger stapte na het behalen van zijn Havo-diploma in het bedrijf van zijn vader. Zijn vader was eigenaar van IMCA, Internationale Machinehandel voor de Confectie-Industrie Amsterdam, dat in industriële naaimachines handelde. Na anderhalf jaar namen Erik de Vlieger en zijn broer het over en gingen ook industriële naaimachines produceren. In de tussentijd nam Erik de Vlieger verschillende Oost-Europese metaalfabriekjes over en dat zorgde ervoor dat IMCA kon uitgroeien tot een Europees bedrijf met 2800 werknemers. Toen hij negentwintig was, verkocht hij het productiegedeelte van IMCA en de industriële naaimachinehandel werd behouden en wordt nog steeds gerund door zijn broer in Haarlem. Erik de Vlieger investeerde in andere zaken, waaronder vastgoed. “Omdat IMCA ons familiebedrijf is, heb ik de naam IMCA behouden, dus handel en ontwikkel ik in vastgoed in Nederland onder de naam IMCA Vastgoed.” Het grootste gedeelte van de vastgoedportefeuille van Erik de Vlieger is inmiddels verkocht, omdat hij zich nu volledig richt op zijn vastgoedbedrijf in Portugal.

Carvoeiro Clube Group

In 2006 kocht Erik de Vlieger zich in in de Carvoeiro Clube Group, een managementbedrijf in onroerend goed in Portugal. “We zijn een bepaler in het managen en ontwikkelen van onroerend goed in het zuiden van de Algarve. En op dit moment zijn we ook bezig met projecten in Lissabon en het noorden van Portugal, waarbij we posities overnemen van banken, vaak met negatieve leningen. In 2008 heeft de crisis hard toegeslagen en de Portugese banken hebben nog een behoorlijke portefeuille aan ‘toxic real estate’, die kopen we op. Dit zijn vaak half afgemaakte gebouwen of resorts, dit doen we onder de naam Carvoeiro Clube.” Ook verhuurt de Carvoeiro Clube Group twaalf vakantieresort in het zuiden van Portugal. Als CEO en aandeelhouder houdt Erik de Vlieger zich bezig met het aansturen van mensen, vastgoedkansen bekijken en het verkopen en opkopen van vastgoed. Dit doet hij fulltime, want in 2015 besloot hij in Portugal te gaan wonen. “Ik deed al langer zaken in Portugal, maar woonde driekwart van mijn tijd nog in Amsterdam en de overige tijd zat ik in Portugal. Ik besloot deze verhouding om te draaien en van Portugal mijn thuis te maken. Nu ben ik eens per maand in Nederland voor zaken, maar die worden grotendeels door mijn kinderen afgehandeld. Ik vind Portugal een fijn land met een mooie cultuur en lieve mensen. Het is bijna altijd lekker weer en het land heeft een rustig en stabiel klimaat. Ik zit hier wel op mijn plek.”