Ard-Jan de Boorder

Ard-Jan de Boorder

Ard-Jan de Boorder is met zijn bedrijf PZD Vastgoed actief in de vastgoedbranche. Met zijn bedrijf focust hij zich op het transformeren, renoveren en herontwikkeling van panden op binnenstedelijke plekken met als doel een rendement te behalen en een positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving van het gebied.

Makelaardij

Ard jan de Boorder heeft vanaf jongs af aan de ambitie om makelaar te worden en gaat aan de HEAO in Groningen studeren, met studierichting makelaardij. Nadat hij is afgestudeerd verhuist hij naar het westen om te gaan werken bij een makelaar in Amsterdam en Hoofddorp. Hier werkt hij vier jaar en verhuist dan weer terug naar zijn geboorteplaats Arnhem. Hier kan hij ook aan de slag bij een makelaarskantoor.

Eigen taxatiebureau

Na zes jaar bij het makelaarskantoor te hebben gewerkt, besluit hij in 2000 voor zichzelf te beginnen. Hij richt het taxatiebureau De Boorder Vastgoed op. Vanuit dit bureau gaf hij advies in zakelijke vastgoedbeleggingen en taxeerde hij woningcomplexen en vastgoedportefeuilles. In 2010 richt hij naast het taxatiebureau PZD Vastgoed op. Langzaam bouwde hij het vastgoedbedrijf op en namen de opdrachten voor het taxatiebureau af. In 2015 verkoopt hij De Boorder Vastgoed.

PZD Vastgoed

PZD Vastgoed is voornamelijk actief in de regio Arnhem en Nijmegen. Het vastgoedbedrijf richt zich op karakteristieke en/of monumentale grote of middelgrote panden in de binnenstad. Ard-Jan de Boorder vindt het leuk om de sfeervolle oude elementen van een gebouw te behouden. Bij het aankopen van een complex let hij hier ook op en tegelijkertijd bekijkt hij hoe hij het pand zou willen verbouwen. Hij bedenkt op welke manier hij waarde kan toevoegen aan het project en beslist dan of het pand aangekocht gaat worden. Ook houdt Ard-Jan de Boorder zich bezig met het bedenken en opzetten van een vastgoedplan en het contact onderhouden met gemeenten, architecten en aannemers.

Maatschappelijke initiatieven

Naast zijn werk voor PZD Vastgoed zit hij in het bestuur van SBESH (Stichting Beheer Exploitatie Sportpark Hartenstein) in Oosterbeek. Ard-Jan de Boorder maakt deel uit van het driekoppige bestuur en is verantwoordelijk voor de gebouwen die op het sportpark staan en het onderhoud van het terrein.

Persoonlijk

Ard-Jan de Boorder is geboren in Arnhem in 1967, en woont momenteel in Oosterbeek. Hij woont in het bos en gaat hier graag wandelen met de honden. In zijn vrije tijd gaat hij graag met vrienden wat eten en drinken. Zijn hobby is reizen. Hij reist graag de wereld rond en bezoekt mooie plekken en steden. In de winter gaat Ard-Jan de Boorder vaak meerdere malen skiën.