Lesley Bamberger

Lesley Bamberger

Lesley Bamberger (Amsterdam, 3 juni 1965) is eigenaar en algemeen directeur van Kroonenberg Groep, een vastgoedonderneming in Amsterdam. Hij is de kleinzoon, zoon van de dochter, van Jaap Kroonenberg, oprichter van Kroonenberg Groep.

Loopbaan

Lesley Bamberger is de kleinzoon van Jaap Kroonenberg van Kroonenberg Groep, een vastgoedhandelaar uit de jaren zeventig en tachtig die vanuit het niets een behoorlijke vastgoedportefeuille heeft opgebouwd. Het imago van Kroonenberg Groep was overigens niet geheel positief door het slechte onderhoud aan huizen. Dit was dan ook het eerste wat Lesley Bamberger aanpakte toen hij in 1996 de leiding over het bedrijf kreeg. Lesley Bamberger was eenentwintig toen hij voor Kroonenberg Groep ging werken. Hij begon onderaan de ladder en startte als klusjesman. Vervolgens deed hij de bezichtigingen en later gaf hij leiding aan de bouwkundige afdeling. Hij heeft met elke laag van het bedrijf kennis gemaakt. Toen Lesley Bamberger een paar jaar in dienst was, werd zijn opa ziek. Doordat Jaap Kroonenberg vaak behandeld moest worden, kwam een groot gedeelte op de schouders van Lesley Bamberger terecht. Een aantal jaren later, Lesley Bamberger was eenendertig, overleed zijn grootvader en kreeg hij de leiding over Kroonenberg Groep met een vastgoedportefeuille van 400 miljoen euro.

Kroonenberg Groep

Kroonenberg Groep is een vastgoedonderneming die voorziet in huisvesting om te wonen, te werken en te winkelen. De meeste panden bezit Kroonenberg Groep in Amsterdam, in de Kalverstraat, aan de Ferdinand Bolstraat, op de Nieuwendijk en in de Jan Evertsenstraat in de Amsterdamse Baarsjes. Het winkelcentrum aan het Osdorpplein is ook van Lesley Bamberger, net als het oude kantoor van De Kasbank in het centrum van Amsterdam, maar ook meerdere winkelcentra buiten de hoofdstad. Kroonenberg Groep gaat zelfs internationaal; in New York, Miami en Toronto bezit Lesley Bamberger meerdere panden.

Hoogtepunten

In 1985 loopt Lesley Bamberger een jaar stage bij Richard Ellis (nu CBRE) en Jones Lang Wootton (nu Jones Lang LaSalle). Hij is eenentwintig als hij in dienst treedt bij Kroonenberg Groep. Als zijn opa Jaap Kroonenberg in 1996 overlijdt, wordt Lesley Bamberger algemeen directeur van Kroonenberg Groep. In 2008 wint hij de Mossel Award voor Vastgoedman van het jaar. Hij weet Kroonenberg Groep naar een hoger niveau te tillen en wint daarmee in 2012 de NRW Jaarprijs voor de Markthof in Hoofddorp, in samenwerking met Prowinko. In datzelfde jaar wint hij ook de FGH Vastgoedprijs voor The Bank in Amsterdam. Vervolgens wint hij de Vastgoedmarkt Award in 2012-2013. In 2015 wordt Lesley Bamberger uitgeroepen tot Vastgoedbeslisser van het jaar. In 2016 sleept Kroonenberg Groep de NRW Jaarprijs voor het Gelderlandplein in Amsterdam binnen. En vervolgens neemt hij in 2017 de ICSC Award voor Gelderlandplein in ontvangst.