Lars-Erik Magnusson

Lars-Erik Magnusson

Lars-Erik Magnusson

Lars-Erik Magnusson is CEO van de firma Larmag. Met deze firma heeft Lars-Erik Magnusson een aantal belangrijke investeringen gedaan. Allereerst heeft Lars-Erik Magnusson het Arial Bêta portfolio aangekocht, ontwikkeld en verkocht. Het Arial Bêta portfolio is verkocht voor 82,7 miljoen euro en bevat kantoorpanden op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Parijs. Lars-Erik Magnusson en Larmag hebben het portfolio gemanaged en heeft het in minder dan een jaar georganiseerd en verkocht. Het kantoor in Amsterdam is gelegen aan de Keizersgracht 555.

Pronam NV

Daarna heeft Lars-Erik Magnusson zich bezig gehouden met Pronam NV. Dit is een bedrijf dat AEX geregistreerd is. In het begin van 1987 heeft Lars-Erik Magnusson al het aangekochte eigendom onder Pronam NV gebracht. De totale waarde van het eigendom bedroeg toen 78,2 miljoen euro. Dit was de eerste stap van het plan van Lars-Erik Magnusson om Pronam de basis voor toekomstige vastgoedinvesteringen te maken en om meer investeringsmogelijkheden aan te trekken.

In het jaar 1987 zijn er ongeveer 740.000 nieuwe aandelen uitgegeven in Pronam, voor 56,40 euro per stuk. De aandelen werden uitgegeven om verschillende aankopen te doen voor een totaalbedrag van 159,1 miljoen euro. Onderdeel van deze aankopen waren de Rotterdam Europoint Towers. De totale groei van de aandelen was enorm in het jaar 1987. Aan het begin van dit jaar was de totale waarde 1,4 miljoen euro. Aan het einde van 1987 hadden de aandelen een totale waarde van 272,2 miljoen euro. Lars-Erik Magnusson had met Larmag ongeveer 350.000 m2 aan vastgoed in zijn bezit.

Verkoop van Pronam NV

Het jaar daarna stegen de aandelen van Pronam nog steeds in waarde. De aandelen waren in november 1987 €40,90 euro waard. In 1988 bedroeg de waarde €70,90 per aandeel. Gedurende dit jaar bedacht Lars-Erik Magnusson het plan om Pronam te verkopen aan een Zweeds investeringsbedrijf. In de zomer van 1988 werd de verkoop van Pronam een feit. Het bedrijf werd door Lars-Erik Magnusson verkocht voor 283,6 miljoen euro. Er werd meer dan €90,- betaald per aandeel, waardoor Lars-Erik Magnusson een enorme hoeveelheid winst heeft gemaakt in een betrekkelijk korte periode.