Jonald Bouwhuis

Jonald Bouwhuis

Jonald Bouwhuis is een vastgoedondernemer uit Apeldoorn. Hij is eigenaar van de Bouwhuis Groep en investeert voornamelijk in woonprojecten.

Loopbaan

Na de LTS heeft Jonald Bouwhuis nog twee jaar de MTS gedaan, maar hij ging liever werken dan naar school. Hij had de ambitie om later te gaan ondernemen, het maakte hem niet uit waarin. Na de MTS heeft hij in verschillende branches gewerkt om te kijken wat hem echt leuk leek, hij heeft onder meer in de horeca gewerkt, als taxichauffeur, in een fabriek en is elektromonteur geweest. Uiteindelijk beviel de horeca hem wel en begon hij als afwasser in een restaurant, hij werkte zich op als pannenkoekenbakker en vervolgens werd hij bedrijfsleider. Enkele jaren later had hij vier restaurants en dat is vervolgens uitgegroeid tot veertien horecazaken, zoals discotheken, restaurants, hotels en grandcafés.

Vastgoed

In de horeca was zijn omzet afhankelijk van het weer, de mensen, evenementen, de economie et cetera. Hij zag in de vastgoed meer rust en ontdekte dat er ook meer omzet mee te behalen viel. Hij bouwde zijn werk in de horeca af en verkocht een van zijn hotels. Alleen al aan de verkoop van een hotel aan een belegger verdiende hij meer dan drie jaar werken in de horeca. Toen hij daaraan geproefd had, dacht hij: dat gaat makkelijk. Toen is hij panden gaan opkopen en verkopen, en de vastgoedhandel ingegaan.

Bouwhuis Groep

In 1996 begon Jonald Bouwhuis met zijn eigen vastgoedonderneming. In de vastgoedwereld is het minder van belang wie je bent, maar meer van belang wie je kent. Hij huurde daarom Paleis Het Loo af voor een nieuwjaarsreceptie en verstuurde 400 uitnodigingen naar de prive adressen van verschillende vastgoedondernemers. De partners thuis die de uitnodiging opende waren enthousiast dat zij nu ook uitgenodigd waren en sleepten hun man mee naar de receptie.
Jonald Bouwhuis had Pim Fortuyn geregeld als gastspreker en zorgde voor lekker eten. Tevens had hij belangrijke vastgoedjournalisten en media uitgenodigd die ook wel oren hadden naar dit evenement. De nieuwjaarsreceptie was een succes en zorgde ervoor dat Jonald Bouwhuis binnen een korte tijd naamsbekendheid kreeg binnen de vastgoedwereld.

Wonen is een belangrijk onderdeel geworden in zijn ontroerend goed-activiteiten. Na de laatste crisis is het lastiger voor young professionals of starters om een hypotheek te krijgen. Tijdens de crisis zag Jonald Bouwhuis ook hoeveel panden er leeg kwamen te staan. Met Bouwhuis Groep is Jonald Bouwhuis panden gaan opkopen om deze te ontwikkelen tot zelfstandige woonruimten voor een- en tweepersoonshuishoudens. De mensen kunnen zelfstandig een appartement of studio huren, maar daarbij kunnen ze wel gebruik maken van extra faciliteiten die in het pand zijn aangebracht, zoals een fitnessruimte, sauna, lounge of biljarttafel. In 2013 begon Jonald Bouwhuis met dit concept, genaamd Edelwonen, en op dit moment zijn er veertien locaties, en aan het eind van 2018 worden er nog eens zes locaties opgeleverd.

Persoonlijk

Jonald Bouwhuis wordt geboren op 4 juni 1961 te Deventer. Vanaf zijn zesde levensjaar groeit hij op in Apeldoorn en daar woont hij nog steeds. In zijn vrije tijd ontspant hij graag door te sporten of naar de sauna te gaan, maar nog liever rijdt hij motor.