Geert Duizendstraal

Geert Duizendstraal

Geert Duizendstraal begon in 1988 met een makelaarskantoor in Spanje. Jaren later focuste hij zich meer op vastgoedontwikkeling en dat bleek een goede keuze. Door zich te onderscheiden op service groeide zijn bedrijf uit tot een succesvol vastgoedontwikkelingsbedrijf met een internationaal vastgoedportfolio.

Vastgoed ontwikkelen

In 1987 kocht Geert Duizendstraal – van huis uit wiskundige en IT’er – zijn eerste huis in Spanje, aan de Costa del Sol. Hiermee werd zijn al lang bestaande interesse in het vastgoed aangewakkerd. Kort na de aankoop richtte hij een makelaarskantoor op. Een paar jaar later, in 1994, verhuisde hij definitief naar Spanje om zich meer op het ondernemerschap in Spanje te richten. Na jaren ervaring te hebben opgedaan als makelaar in Spanje, startte hij in 1995 met het ontwikkelen van vastgoed. Hij kocht woningen op, gaf ze een make-over en zette ze vervolgens weer in de verkoop. “Ik ontdekte dat vastgoed niet alleen draait om het aan- en verkopen van huizen, maar de service eromheen is vooral belangrijk. Aftersales is bijvoorbeeld essentieel als je klanten helemaal tevreden wilt hebben.” Volgens Geert Duizendstraal begint de service pas écht nadat het huis is verkocht. “Met aftersales bedoel ik het aanbieden van een tuinman, een huishoudster, een babysitter of personal assistent. Maar ik help bijvoorbeeld ook mee met het zoeken naar de juiste scholen voor de kinderen, een verzekeringskantoor of andere wensen.” Eigenlijk gaat het erom de kopers van een huis dezelfde services te bieden als zij in een vijfsterrenhotel kunnen genieten.

Internationale groeiambities

Deze werkwijze bleek succesvol, want zijn vastgoedportfolio beperkte zich niet alleen meer tot Spanje, maar werd snel uitgebreid met meer landen in Europa. Geert Duizendstraal richtte zich met zijn vastgoedbedrijf op drie pijlers: unieke locaties, exceptionele architectuur en first class service. Deze combinatie maakte zijn bedrijf onderscheidend ten opzichte van andere vastgoedontwikkelaars. “Om mijn internationale ambities te realiseren, moest ik wel groeien, dus ik besloot te gaan samenwerken met verschillende professionele hotelnamen, zoals Marriott en Kempinski.” Deze samenwerkingen zorgden ervoor dat het vastgoedbedrijf van Geert Duizendstraal zijn beloftes waar kon maken en voorop kon blijven lopen op het gebied van unieke locaties, exceptionele architectuur en first class service. Ook realiseerde hij hiermee zijn internationale ambities, want ook zijn vastgoedportfolio werd uitgebreid met landen als Panama, Antigua, Marokko en Vietnam.

Consultancywerkzaamheden

Jarenlang deed Geert Duizendstraal zijn kennis en kunde op op het gebied van ondernemerschap, vastgoed en marketing. Zijn onderneming maakte een zeer succesvolle groei door tot de crisis van 2008, waarna het in zwaar verkeer terecht kwam zoals zoveel andere (vastgoed)bedrijven. Zijn ervaring, zowel in situaties van groei als van tegenwind, gebruikt hij op dit moment door zich te verbinden met verschillende vastgoedorganisaties die het mogelijk maken deze allround experiences binnen het vastgoed aan te bieden. Daarnaast voert hij nog consultancywerkzaamheden uit; hij adviseert bedrijven en particulieren, voornamelijk in de vastgoedsector, IT of modern art.