Diederik Stradmeijer

Diederik Stradmeijer

Diederik Stradmeijer is een vastgoedondernemer met liefde voor Mallorca. Met zijn internationale ervaring en brede kennis helpt hij mensen met het zoeken naar een woning of vakantiewoning op het grootste eiland van de Balearen. “Door andere mensen te helpen bij de realisatie van een droomhuis op Mallorca, hoop ik dat anderen net zo enthousiast raken over dit eiland als ik.”
In 2005 zette Diederik Stradmeijer zijn eigen vastgoedonderneming op. In datzelfde jaar was hij één van de genomineerden voor de titel ‘Vastgoedman van het jaar’. Stradmeijer heeft de wereld over gereisd als dealmaker en interim manager en bouwde een noemenswaardig klantenportefeuille op. Hij deed werkervaring op in onder meer Hongarije, Pakistan, Panama, Antiqua, Vietnam, Frankrijk en Spanje. Dit geeft hem een internationale kijk op de wereld en op ondernemerschap.

Bedrijfskundige vastgoedman

Diederik Stradmeijer komt uit een vastgoedfamilie en misschien daarom besloot hij om juist, tegen de verwachting in van anderen, eerst een andere richting te kiezen. Hij volgde een studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na zijn studie ging Stradmeijer als marketeer en bankier aan de slag. Door stage te lopen bij ABN AMRO en vervolgens te werken voor bekende merken bij Procter&Gamble leerde Stradmeijer veel over brandmanagement en marketing. Deze gegaarde informatie kon hij later in zijn vastgoedloopbaan weer toepassen.
In die tijd pendelde Diederik Stradmeijer dagelijks op en neer tussen Amsterdam en Rotterdam voor zijn werk. De imposante gebouwen die naast de snelweg in aanbouw waren trokken zijn aandacht. Stradmeijer: “Ik had mezelf zó voorgenomen om niet het vastgoed in te gaan, maar die diepgewortelde interesse was niet langer tegen te houden.” In zijn vrije avonden studeerde hij voor het vakdiploma makelaardij en maakte de overstap naar een van de grotere projectontwikkelingsbedrijven van Nederland. Stradmeijer maakte daar snel carrière, rondde een master af aan de Amsterdam School of Real Estate, en bereikte de hoogste directiefuncties. “Maar, ik zou mijzelf geen pure vastgoedman noemen”, zegt Stradmeijer. “Door mijn werk in de bancaire sector en als marketeer heb ik een brede blik ontwikkeld die ik nu weet toe te passen in het vastgoed.”

Ontwikkelingen in de vastgoedmarkt

Gedurende Stradmeijers’ carrière is de vastgoedmarkt behoorlijk veranderd. Het begon als een productgerichte markt, die na verloop van tijd steeds klantgerichter werd. Inmiddels is het steeds meer maatschappijgericht en worden er meer eisen gesteld aan duurzaamheid. “Mijn studie bedrijfskunde en mijn internationale werkervaring waren het fundament voor een succesvolle carrière in het vastgoed”, aldus Stradmeijer. “Doordat de markt toentertijd sterk productgeoriënteerd was, kon ik mijn reeds opgedane ervaring goed in de praktijk brengen. Ik kon me onderscheiden doordat ik juist goed was in het klant- en marktdenken. Daarbij kon ik mijn kracht inzetten: conceptueel denken- en vervolgens vertalen naar commercieel haalbare plannen, die het team en ik konden realiseren.”

Dino Victor BV

De werkervaring, levenservaring en kennis die Diederik Stradmeijer de afgelopen jaren heeft opgedaan, maakt hem een man met sterke drive. Hij is bovendien initiatiefrijk, zelfstandig en nieuwsgierig. Met deze competenties, een brede kennis en ervaring, een groot inlevingsvermogen en overtuigingskracht helpt hij mensen die op zoek zijn naar een tweede huis op Mallorca of die daar een nieuw leven willen starten. “De liefde die ik voel voor dit Spaanse eiland wil ik graag overbrengen op andere mensen. Ik help met de organisatie hiervan.”