Haico de Boer

Haico de Boer

Haico de Boer

Na verschillende paden te hebben bewandeld besloot Haico zijn carrière op te bouwen in de vastgoedbranche. Sinds 15 jaar heeft hij zijn eigen vastgoedbedrijf en is hij vastgoedontwikkelaar en investeerder. Eerder is hij in alle facetten van het vastgoed werkzaam geweest, zoals het in- en verkopen van woningen en het beleggen in vastgoedobjecten. Op dit moment ontwikkelt hij in samenwerking met vastgoedpartners vastgoed in Arnhem, Den Bosch en Amsterdam, maar ook in het Caribisch gebied. Hij houdt zich met name bezig met transformatiepanden.

Acteren en presenteren

Voordat Haico zich richtte op het vastgoed, heeft hij de acteursopleiding gedaan. Dit heeft hem een rol in de serie Costa! en Goede Tijden Slechte Tijden opgeleverd. Vervolgens presenteerde hij in 2003 het watersportprogramma Vaarmagazine op SBS6. Een bekend onderdeel van dit programma was ‘Ruis in de Sluis’, waarbij hij op de boot sprong wanneer twee echtgenoten op het dek aan het kibbelen waren. Na dit programma heeft hij ook nog Zomer op 6 gepresenteerd. Deze presentatieklussen zorgde ervoor dat hij de Media Academie in Hilversum heeft gevolgd.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd doet Haico aan sporten. Een sportidioot noemt hij zichzelf; hij is verslaafd aan het gevoel dat sporten bij hem teweegbrengt. Kitesurfen is zijn grootste passie, hij heeft in Kaapstad, Brazilië en Europa gekitesurft. Zelf doet hij aan wedstrijdzeilen. Hij heeft veel wedstrijden gezeild en sinds drie jaar zeilt hij in de Starklasse. Hij heeft twee boten waarmee hij wedstrijden in Miami, Zuid-Amerika (Buenos-Aires) en Italië heeft gezeild, maar het meeste is hij in Miami. In Portugal zeilt hij ook, daar heeft hij ook professionele bemanning.

Persoonlijk

Haico is opgegroeid in Friesland, studeerde in Groningen en haalde zijn master vastgoedkunde in Utrecht. In ’t Gooi is hij als makelaar beëdigd. Zijn voldoening haalt hij onder andere uit sporten. Naast kitesurfen en zeilen, houdt hij ook van hardlopen, fietsen, fitnessen, skiën en schaatsen. In 1999/2000 werd hij verkozen tot de beste stuurman van Nederland en in 1998 schaatste hij de Elfstedentocht.